Life

Axinte a recunoscut șantajul de la OTV. Ce pedeapsă a primit artistul

22.10.2020 | 09:20
Axinte a recunoscut santajul de la OTV Ce pedeapsa a primit artistul
Axinte a recunoscut șantajul de la OTV. Ce pedeapsă a primit artistul. Sursa foto: evz.ro
ADVERTISEMENT

Actorul Florin Petrescu, recunoscut ca “Axinte” datorită rolului de la “Vacanța Mare”, a recunoscut șantajul de la OTV în fața instanței că regretă ceea ce s-a întâmplat.

Florin Petrescu și-a primit sentința și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru că l-a șantajat pe Florin Secureanu, fostul director de la Spitalul Malaxa, potrivit ziare.ro.

ADVERTISEMENT

Sentința a fost dată la începutul acestei luni, însă actorul are posibilitatea să depună contestație.

“Axinte” a recunoscut șantajul de la OTV

“Axinte” a recunoscut șantajarea lui Florin Secureanu și a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Tribunalul București a emis această decizie după ce actorul și-a recunoscut greșeala.

ADVERTISEMENT

Astfel, judecătorii au emis, împreună cu procurorii DNA, un acord de recunoaștere a vinovăției: “Condamnă inculpatul Petrescu Ion la pedeapsa principală de 2 ani închisoare. În baza art. 91 alin. 1 C. pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 ani închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.”

Pe timpul perioadei de supraveghere, Axinte este obligat să respecte măsurile impuse de Noul Cod Penal, regăsite în art. 85, secțiunea a 4-a, capitolul V (Individualizarea pedepselor).

ADVERTISEMENT

“Pe durata termenului de supraveghere, persoana faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depaseste 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, actorul de la “Vacanța Mare” are obligația de a executa muncă în folosul comunității fără a fi plătit. Judecătorii i-au comunicat că dacă nu respectă măsurile și obligațiile regăsite în decizie pe timpul perioadei de supraveghere, se va impune executarea pedepsei.

ADVERTISEMENT

“În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, inculpatul Petrescu Ion va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile, fie la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 6, Serviciul de Probațiune București urmând să desemneze instituția unde condamnatul va presta muncă neremunerată în folosul comunității”, mai arată decizia.

Axinte a declarat că regretă cele întâmplate și că speră să nu mai ajungă niciodată în fața instanței.

În urmă cu o lună, Axinte s-a dus la DNA și a declarat că ar fi intervenit pentru fostul director al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, în timpul unei campanii a fostului post de televiziune, OTV, deținut de către Dan Diaconescu.

“Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: Ești prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru. Și m-am dus la Dan si i-am zis să nu mai facă și el atâtea probleme, ca Secureanu (…) Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul (n.r. ar fi spus Diaconescu). Și eu i-am pus în legatură”, a spus actorul la sediul DNA.

După spusele procurorilor DNA, Dan Diaconescu l-ar fi trimis pe Axinte să discute cu fostul director al spitalului despre bani și i-ar fi cerut să sponsorizeze OTV-ul. La vremea respectivă, fostul post TV difuza o emisiune în care se vorbea de anumite ilegalități financiare din cadrul Spitalului Malaxa din Capitală. Aceste lucruri s-ar si desfășurat în 2012.

Tags: