Sport

Ayrton Senna, omagiu impresionant pe tricourile unei echipe de fotbal! Gest superb al celor de la Corinthians

02.10.2018 | 16:56
Ayrton Senna omagiu impresionant pe tricourile unei echipe de fotbal Gest superb al celor de la Corinthians

Clubul de fotbal Corinthians îi aduce un omagiu impresionant fostului pilot de Formula 1 Ayrton Senna, inscripţionând numele triplului campion mondial pe al treilea rând de echipament al echipei. Designul tricourilor a fost realizat în colaborare cu Institutul Ayrton Senna şi marchează totodată aniverisarea primului titlul mondial cucerit de pilotul brazilian, în 1988.

Tricoul este în culorile monopostului Lotus-Renault, pe care Senna l-a pilotat în 1985 şi 1986, iar cele 41 de linii orizontale reprezină numărul de victorii înregistrate de el în Marele Circ. Suporter al celor de la Corinthians, Senna a decedat la 1 mai 1994, la vârsta de 34 de ani, în urma unul accident suferit pe circuitul de la Imola. El a mai câştigat CM de Formula 1 în 1990 şi în 1991.

Ayrton Senna, omagiu impresionant pe tricourile unei echipe de fotbal! Senna zâmbitor
Ayrton Senna a încetat din viață în 1994, în timpul cursei de la Imola

Ayrton Senna, omagiu impresionant pe tricourile unei echipe de fotbal!

Corinthians ocupă locul 9 în Serie A braziliană, cu 35 de puncte în 27 de etape. Lider este Palmeiras, cu 53 de puncte. Nouă victorii au elevii lui Jair Ventura, opt rezultate de egalitate, dar și zece înfrângeri. De altfel, ultimele două întâlniri au adus tot atâtea remize pentru formația care este deja la 18 puncte distanță de lider. Palmeiras se luptă cu Internacional, Sao Paolo și Gremio pentru titlul de campioană. Între primele patru formații din Brazilia există o diferență mică de numai trei puncte.

Lucrurile au stat însă mult mai bine pentru Corinthians sezonul trecut atunci când echipa a reușit să câștige campionatul, la o diferență de nouă puncte față de principala urmăritoare, Palmeiras. Și numărul victoriilor a fost unul cu mult mai mare pentru echipa susținută în trecut de Ayrton Senna care a încheiat sezonul precedent cu nu mai puțin de 21 de partide câștigate. De șapte ori au reușit să ia campionatul cei de la Corinthians, în Brazilia. Prima oară s-au impus în 1990 cu patru ani înainte ca Senna să înceteze din viață.

41 de curse a câștigat Ayrton Senna în Formula 1