Fotbal intern

Azdren Llullaku, despre gestul controversat de la golul marcat lui FCSB: „E patriotism”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 22.07.2018 | 12:43
Azdren Llullaku, despre gestul său din meciul cu FCSB

Azdren Llullaku, golgheterul din sezonul 2016-2017 s-a întors în formă în Liga 1 Betano și a reușit să marcheze chiar la debutul său în tricoul Astrei. Llullaku a explicat și gestul pe care l-a făcut după gol.

Internaționalul albanez a imitat gestul făcut de Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka la Campionatul Mondial din 2018, când Elveția a învins Serbia cu scorul de 2-1, prin golurile celor doi fotbaliști cu origini kosovare. Acest gest care imita „vulturul albanez” a creat foarte multe controverse, știute fiind resentimentele din țările balcanice după războiul din Iugoslavia din anii ’90.

Azdren Llullaku, gest controversat după golul marcat lui FCSB. Atacantul a emigrat din cauza războiului

Atacantul Astrei, născut în orașul Istok din părinți kosovari, a fost obligat să emigreze din orașul său natal în Italia, din cauza războiului iugoslav. Acum Llullaku susține că nu a vrut să provoace în niciun fel, ci a fost doar un gest patriotic: „E ceva care ne aparţine, care ţine de patriotism. Nu reprezinză o provocare, e pur şi simplu un gest prin care arătăm că ţinem la ţara noastră”, a explicat Azdren, care nu se teme de o eventuală suspendare: „De ce să fiu suspendat? Eu sărbătoresc mereu aşa când marchez. Asta şi e: un mod de a sărbători un gol, nimic mai mult”, se apără Azdren.

Cât despre victoria în fața vicecampioanei Ligii 1 Betano, Azdren Llullaku s-a arătat extrem de fericit: „Am făcut un meci bun, trebuie să le mulţumesc băieţilor pentru că m-au ajutat. Faza a fost perfectă şi mă bucur că am marcat, dar victoria a adus-o întreaga echipă. Toţi am făcut un meci extraordinar!”, a declarat, cu modestie, Llullaku.

16 goluri în 20 de meciuri a reușit Azdren Llullaku în sezonul 2016/2017, când a câștigat titlul de golgheter al României

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!