Sport

S-a dat verdictul în cazul scandalului de xenofobie de la Sfântu Gheorghe. 3-0 la „masa verde” pentru Sepsi și șase etape fără spectatori pe teren neutru sau în deplasare pentru FC U Craiova

Comisia de Disciplină a FRF a analizat incidentele de la meciul Sepsi - FC U Craiova 1948. Sancțiunile au fost dure, mai ales în ceea ce privește echipa olteană.
15.02.2023 | 15:46
Sa dat verdictul in cazul scandalului de xenofobie de la Sfantu Gheorghe 30 la masa verde pentru Sepsi si sase etape fara spectatori pe teren neutru sau in deplasare pentru FC U Craiova
Verdictul Comisiei de Disciplină după scandalul de rasism și xenofobie la meciul Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
15-02-2023
13:58

Sepsi e mulțumită de victoria la „masa verde”, dar nu e de acord cu penalitatea financiară

Chiar dacă a primit victoria cu 3-0 la „masa verde”, conducerea lui Sepsi este nemulțumită de deciziile luate de Comisia de Disciplină.

Covăsnenii sunt nemulțumiți de amenda primită, considerând o anomalie ca Sepsi să primească o amendă mai mare decât FC U Craiova. „E incredibil, cum să primim noi amendă mai mare decât Craiova?!”, a declarat Attila Hadnagy, directorul general al echipei covăsnene.

Cât privește decizia de a acorda victoria cu 3-0 la „masa verde” în favoarea formației sale, Hadnagy o consideră normală: “O decizie normală! Atât pot să zic. Despre amenzi nu pot să spun nimic, pentru că nu știu cum a fost, s-a ocupat vicepreședintele nostru. Eu zic că, pe partea sportivă, s-a luat decizia corectă. Despre amenzi, pânâ nu vorbesc cu conducerea clubului, nu am ce să zic altceva. Vom avea o ședință a conducerii și, ulterior, vom avea o poziție oficială”, a spus el pentru FANATIK.

15-02-2023
13:53

Verdictul Comisiei de Disciplină în cazul scandalului de xenofobie de la Sfântu Gheorghe: 3-0 la „masa verde” pentr Sepsi

Comisia de Disciplină a FRF a anunțat măsurile luate în urma scandalului de xenofobie de la Sfântu Gheorghe:

  • Sepsi câștigă cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la masa verde:
  • FCU Craiova va juca fără spectatori șase partide de pe teren neutru sau în deplasare!
  • 25.000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova.

Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu apel.

15-02-2023
12:44

Avocatul lui Sepsi e optimist în privința verdictului

Dragoș Baltă, avocatul care a reprezentat Sepsi la ședința Comisiei de Disciplină, a părăsit sediul LPF în jurul orei 14:30.

Acesta a precizat că ședința s-a încheiat, iar decizia a rămas în pronunțare. Totodată, a declarat că e optimist în privința șanselor ca Sepsi să câștige această dispută la Comisie, iar verdictul să fie meci câștigat de covăsneni cu 3-0 la „masa verde”.

15-02-2023
10:57

Ședința a început! Avocatul lui Adrian Mititelu a plecat la sediul LPF

Ședința Comisiei de Disciplină din cadrul FRF, la finalul căreia ar trebui să fie dat un verdict după incidentele de rasism și xenofobie de la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948, a început. 

Dan Idita, avocatul lui Adrian Mititelu, a ajuns la sediul LPF unde se desfășoară ședința. Omul care apără interesele lui FC U Craiova 1948 a apărut cu 10 minute mai târziu față de ora oficială a începerii ședinței. După aproximativ 70 de minute, acesta a părăsit sediul Ligii, fără a oferi vreo declarație presei.

Comisia de Disciplină a FRF se va întruni miercuri, 15 februarie, pentru o nouă analiză a incidentelor de rasism și xenofobie de la Sf. Gheorghe din timpul jocului Sepsi – FC U Craiova 1948. Este așteptat ca la finalul ședinței care va începe la ora 12:30 să fie dat un verdict final după două amânări.

Miercuri, 15 februarie, este așteptat un verdict în cazul scandalului de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Sepsi și FC U Craiova 1948 așteaptă decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF în cazul scandalului de xenofobie și rasism care s-a petrecut la Sf. Gheorghe. Mai mult decât atât, hotărârea luată de oficialii FRF poate fi decisivă în lupta pe care cele două formații o duc pentru calificarea în play-off.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu și-a schimbat poziția în ceea ce privește evenimentele petrecute pe stadionul lui Sepsi. Patronul oltenilor a dat vina pe gazde în primă fază după care a susținut că o greșeală a unui angajat din cadrul clubului pe care îl patronează a fost decisivă.

În final, Adrian Mititelu a revenit la poziția anterioară și a susținut că echipa gazdă a fost de vină, anunțând în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA despre documentul care aruncă în aer scandalul. De cealaltă parte, Laszlo Dioszegi vrea rejucarea partidei, însă a mărturisit că „nu se mai pune problema dacă se rejoacă sau nu, fiindcă nu există în regulament”, au fost cuvintele patronului lui Sepsi la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a amânat de două ori verdictul

Meciul Sepsi – FC U Craiova 1948 s-a disputat pe 29 ianuarie, în etapa 23 din SuperLiga, partida fiind întreruptă în minutul 26 de Andrei Chivulete din cauza scandărilor rasiste și xenofobe ale ultrașilor olteni. Inițial, „centralul” a trimis jucătorii celor două echipe la cabine, însă meciul a fost suspendat definitiv după ce aceștia au revenit pe gazon.

Cazul a ajuns pe masa Comisiilor de Disciplină din cadrul FRF, care a fost judecat pe baza raportului întocmit de arbitrul Andrei Chivulete și observatorul Octavian Goga. Primul termen a fost pe 1 februarie, iar al doilea la o săptămână, pe 8 februarie.

ADVERTISEMENT

Verdictul a fost amânat în ambele cazuri pentru următoarea ședință care va avea loc astăzi, 15 februarie. În ultima ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adrian Mititelu a declarat în exclusivitate că va face plângere penală dacă FC U Craiova 1948 va pierde la „masa verde”.

Adrian Mititelu, avertisment dur dacă FC U Craiova pierde cu 3-0 după jocul cu Sepsi: „Cu mine nu se joacă!”

Adrian Mititelu nu concepe ideea ca FC U Craiova 1948 să piardă la „masa verde” meciul cu Sepsi Sf. Gheorghe, în condițiile în care, echipa finanțată de patronul oltean s-a apropiat semnificativ de locurile de play-off.

ADVERTISEMENT

„Sunt foarte preocupați de această decizie, pentru că eu sunt convins că noi vom răsturna această soluție, dar una e să mergi cu handicapul de șapte puncte și cu speranța că poate-poate, și alta e să rămâi la patru puncte. 

Eu vă spun o chestiune: ăsta e abuz în serviciu! Dacă membrii comisiei hotărăsc să pierdem acest meci la masa verde, eu vă spun că le fac și plângere penală! Cu mine nu se joacă!

Deci dacă ei mâine… pentru că n-au nicio acoperire legală! Faptul că vine un nebun și scrie în regulament o frază care combate… cum să răspund eu dacă n-am nicio obligație, nici competență legală să răspund acolo?!”, a declarat Adrian Mititelu, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT