News

Azi, proba de Limba și literatura română la Bacalaureat 2019. Modele de subiecte

01.07.2019 | 08:27
Azi proba de Limba si literatura romana la Bacalaureat 2019 Modele de subiecte

Azi se dă start joc în proba de Limba și literatura română la Bacalaureat 2019. Prima zi a lunii iulie aduce și debutul „examenului maturității”, așa cum este numită testarea care are loc la finalul clasei a 12-a. Mai bine de 130 de mii de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține bacalaureatul. Trebuie specificat însă că nu mai puțin de 19.771 de cadidați reprezintă elevi din promoțiile anterioare care nu au reușit până acum să-și ia examenul.

Azi, proba de Limba și literatura română la Bacalaureat 2019

Ca de fiecare dată, prima probă pentru elevii claselor a 12-a este reprezentată de cea scrisă la limba și literatura română. Și în acest an, MEN a venit în ajutorul elevilor și a postat pe site-ul subiecte.edu.ro mai multe modele de subiecte. Atenție! Subiectele nu mai sunt împărţite pe două mari categorii în funcţie de cele două profiluri. Astfel, pentru real sau umanist, subiectele sunt aceleași. VEZI AICI MODELE DE SUBIECTE

În acest an, elevii care au încheiat cu bine cele 12 clase trebuie să rezolve în timpul bacalaureatului trei subiecte. Au la dispoziţie 3 ore pentru a face acest lucru. Candidații trebuie să știe că toate subiectele sunt obligatorii. Nu e singura regulă de care trebuie să țină cont elevii. Astfel, aceștia trebuie să se prezinte cu cel puțin o oră înaintea examenului. Intrarea în săli se va face începând cu ora 8:30.

Azi, proba de Limba și literatura română la Bacalaureat 2019. Bacalaureat
Medel de subiect pentru Bacalaureat. Sursa foto – MEN

Modele de subiecte

La aproximativ 30 de minute distanță după ce și-au ocupat locurile în bănci, vor ajunge în clase și plicurile sigilate care vor conține subiectele multiplicate. Și în acest an absolut toate sălile de examen sunt supravegheate video și audio. De remarcat că nu trebuie să facă nimeni sărbătoare dacă reușește să „se inspire” din alte surse. Înregistrările din sălile de examen se verifică și după testare. O comisie va face lucrul acesta prin sondaj, drept pentru care candidații se pot trezi eliminați oricând.

În mod evident, pentru a nu fi tentați, e bine de știut că elevii trebuie să-și lase acasă sau în sălile de depozitare ghiozdanele, rucsacurile sau alte sacoșe asemănătoare. Cei care refuză să renunțe la aceste obiecte nu sunt primiți în sala de examen. Nici telefoanele mobile, tabletele sau alte dispozitive, manuale, cărți, dicționare, notițe, ciorne nu sunt acceptate în sălile de examen.