Fotbal international

Scene incredibile la Paris. Fanii lui PSG au sărbătorit pe străzi calificarea dramatică în semifinalele Ligii Campionilor. Video

13.08.2020 | 11:08
Scene incredibile la Paris Fanii lui PSG au sarbatorit pe strazi calificarea dramatica in semifinalele Ligii Campionilor Video
ADVERTISEMENT

Dramatism rar întâlnit în primul sfert de finală al Ligii Campionilor, ediția 2019-2020. Atalanta și PSG au oferit un spectacol de zile mari, cu răsturnări incredibile de situații, partida fiind una interzisă cardiacilor.

Atalanta a profitat de indeciziile francezilor la finalizare, dar mai ales de forma slabă a lui Neymar, și a controlat partida în prima repriză, când a și reușit să deschidă scorul. După pauză, însă, speriați și de surpriza care se prefigura odată cu trecerea timpului, italienii au renunțat la jocul de atac și s-au retras în apărare, ceea ce le-a fost fatal.

ADVERTISEMENT

PSG a întors incredibil soarta calificării în finalul jocului, cu goluri marcate în minutele 90 și 90+2, reușind o calificare în premieră în semifinalele competiției, chiar în ziua în care clubul împlinea 50 de ani de existență.

Atalanta – PSG 1-2 (Pasalic 27 / Marquinhos 90, Choupo-Moting 90+2) – VEZI VIDEO

  • Atalanta: Sportiello – Toloi, Caldara, Djimsiti (59 Palomino) – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens (82 Castagne) – Gomez (59 Malinovskyi), Pasalic(70 Muriel) – Zapata (82 Da Riva). Rezerve: Gelmi, Rossi, Sutalo, Palomino, Czyborra, Muriel, Piccoli, Malinovskyi, Da Riva, Castagne, Bellanova, Colley. Antrenor: Gian Piero Gasperini
  • PSG: Navas (79 Rico) – Kehrer, T. Silva, Kimpembe, Bernat – Gueye (72 Paredes), Marquinhos, Herrera (72 Draxler) – Sarabia (59 Mbappe), Icardi (79 Choupo-Moting), Neymar. Rezerve: Rico, Bulka, Mbappe, Paredes, Choupo-Moting, Diallo, Draxler, Bakker, Kalimuendo-Muinga, Dagba, Ruiz-Atil, Mbe Soh. Antrenor: Thomas Tuchel
ADVERTISEMENT

Min. 90+2: GOOOL PSG! Mbappe îi pasează în fața porții lui Choupo-Moting, care trimite balonul în plasă. Atalanta – PSG 1-2

Min. 90: GOOOL PSG! Învălmășeală în careul Atalantei și Marquinhos trimite balonul în plasă din 5 metri. Atalanta – PSG 1-1

ADVERTISEMENT

Min. 80: Mbappe scapă singur spre poarta Atalantei, dar este blocat în ultimul moment de Palomino.

Min. 59: Thomas Tuchel îl trimite pe teren pe Mbappe, în locul lui Sarabia.

Min. 56: Șansă mare pentru Atalanta de a face 2-0, dar Djimsiti a trimis din 6 metri pe lângă poartă.

Min. 41: Neymar are din nou o ocazie imensă în postură de singur cu portarul, dar trimite ca un începător mult pe lângă poartă. Seară de coșmar pentru starul brazilian al lui PSG.

ADVERTISEMENT

Min. 27: GOOOL ATALANTA! Pasalic deschide scorul cu un șut fabulos, la colțul lung, din interiorul careului. Atalanta – PSG 1-0

Min. 10: Navas are o intervenție salvatoare la lovitura de cap a lui Hateboer din 3-4 metri.

Min. 2: Neymar scapă singur cu portarul Atalantei, dar trimite mult pe lîngă poartă din interiorul careului.


Liga Campionilor, sferturi de finală

Miercuri, 12 august

  • Atalanta – PSG 1-2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Joi, 13 august

  • ora 22:00 RB Leipzig – Atletico (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Vineri, 14 august

  • ora 22:00 Barcelona – Bayern (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Sâmbătă, 15 august

  • ora 22:00 Manchester City – Olympique Lyon (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, semifinale

Marți, 18 august

  • ora 22:00 RB Leipzig/Atletico – PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Miercuri, 19 august

  • ora 22:00 Manchester City/Lyon – Barcelona/Bayern (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, FINALA

Duminică, 23 august

  • ora 22:00 Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)


UPDATE, 13 august, ora 11:09 / Mii de fani ai echipei PSG au ieșit pe străzi miercuri noapte pentru a sărbători calificarea favoriților în semifinalele Ligii Campionilor, după un meci de infarct cu Atalanta.

Suporterii au cântat și au dansat pe străzi, iar unii dintre ei au aprins torțe și fumigene.


UPDATE 13 august, ora 9:16 / Nasser Al-Khelaifi, președintele lui PSG, era în culmea fericirii după calificarea dramatică în semifinalele Ligii Campionilor, obținută de formația sa cu două goluri marcate în prelungirile partidei cu Atalanta.

“Neymar şi Mbappe sunt doi dintre cei mai bni jucători din lume. Neymar a fost omul meciului, a fost minunat. El şi Kylian nu vor pleca niciodată! Vor rămâne la PSG! Vom sărbători azi, dar mâine ne vom gândi deja la semifinale. Va trebui să schimbăm mentalitatea jucătorilor, a echipei, dar şi a presei, pentru că toată lumea se îndoieşte de PSG. E o zi specială pentru noi, sunt foarte mândru de jucători şi de staff. Nu a fost deloc uşor, după ce campionatul nostru a fost suspendat”, a declarat Nasser Al-Khelaifi la RMC Sport.


UPDATE 12 august, ora 21:11 / Kylian Mbappe și-a revenit după accidentarea suferită în finala Cupei Franței și figurează în lotul pentru meciul contra Atalantei. În schimb, la parizieni s-a accidentat… antrenorul Thomas Tuchel. Acesta a suferit o entorsă la glezna stângă, fracturându-și unul dintre oasele metatarsului, și-a pus piciorul în ghips și va avea nevoie de ajutorul cârjelor pentru a se deplasa.


UPDATE 12 august, ora 19:45 / Neymar, starul celor de la PSG, are venituri similare cu toată echipa Atalantei la un loc. Brazilianul încasează în jur de 36 de milioane de euro pe sezon în capitala Franţei. Puţin peste 30 din salariu, conform L’Equipe, şi restul din bonusuri. De partea cealaltă, cei mai bine plătiţi fotbalişti din lotul Atalantei sunt căpitanul Alejandro Gomez, Duvan Zapata şi Luis Muriel cu salarii cifrate la 1,2 milioane de euro pe an. Cu tot cu prime şi bonusuri pot ajunge pe la 1,8 milioane, conform Gazzetta dello Sport. În total, fonsul de salarii al Atalantei este estimat între 33 şi 36 de milioane anual. Cam cât ia Neymar singur.

Trio-ul din atacul PSG-ului, Neymar – Mbappe – Icardi, încasează circa 55 de milioane de euro, de 11 ori mai mult decât adversarii lor. Zapata, Muriel şi Gomez, împreună, ajung la 5,5 milioane.


UPDATE 12 august, ora 18:00 / Marten de Roon, mijlocaş la Atalanta, a promis că, dacă echipa sa va câştiga Liga Campionilor, el va prepara 1000 de pizze pentru suporterii formaţiei sale. „Așa cum am mai spus, voi face peste 1.000 de pizze în cazul în care vom câștiga Liga Campionilor. Totuși, dacă vom pierde, vom încerca să atingem acest obiectiv anul următor.

E mai ușor să joci doar 90 de minute împotriva unei echipe atât de puternice decât ar fi fost în două manșe. Putem realiza surpriza, chiar dacă a fi greu. Vom da ce avem mai bun. Încă de la tragere am spus că va fi un meci fantastic“, a declarat olandezul în cadrul unei conferinţe de presă.


UPDATE 12 august, ora 15:11 / Paris Saint Germain se poate califica, pentru prima dată în istoria sa, în semifinalele Ligii Campionilor, la fix 50 de ani de la formarea clubului. PSG a apărut în 1970, prin fuziunea dintre FC Paris şi Stade Saint Germain, din nevoia de a avea o echipă puternică în capitala Franţei.

La momentul respectiv, Parisul era singurul mare oraş care nu avea o formaţie de fotbal pe măsura sa. În prima ligă franceză nu exista nicio echipă pariziană. Reims, Marseille şi Saint Etienne erau cele mai importante în fotbalul de Hexagon. Stade Saint Germain, înfiinţaţă în 1904, era în liga secundă, iar FC Paris avea un an de existenţă.

În iunie 1970, Pierre- Etienne Guyot a fost investit preşedinte al noului club format, iar pe 12 august a luat naştere Paris Saint Germain, prin validarea numelui noii echipe. Pe 27 august, a fost înregistrat oficial. Clubul s-a bucurat de succes imediat, atrăgând rapid investitori, iar în primul an a obţinut promovarea în prima divizie, prin câştigarea Ligue 2. În 1973, FC Paris s-a reînfiinţat, prin scindarea din PSG, dar nu a reuşit niciodată să devină o forţă. PSG a devenit, cu timpul, unul dintre cele mai importante cluburi din Franţa şi din Europa.


UPDATE 12 august, ora 10:30 / Thomas Tuchel, antrenorul lui PSG, a confirmat faptul că starul Kylian Mbappe va face parte din lotul formației sale pentru meciul cu Atalanta din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, dar acesta nu va fi titular, ci va lua loc pe banca de rezerve.

„Mbappe va face parte din echipă… pentru a termina meciul”, a declarat Tuchel, potrivit RMC Sport.


Meciul Atalanta – PSG are loc miercuri, 12 august, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul „Da Luz” din Lisabona, în cadrul primului sfert de finală din actuala ediţie de Champions League.

Atalanta a reuşit o performanţă din senzaţie, aceea de urca în primele opt echipe din Champions League la prima ei participare din istorie în cea mai bună competiţie europeană intercluburi, iar PSG, oricât ar părea de ciudat, este şi ea pentru prima dată în această fază, până acum oprindu-se mereu în optimi.

Atalanta a ajuns în sferturi după ce a făcut instrucţie cu spaniolii de la Valencia, meciul de la Bergamo, câştigat cu 4-1 în februarie, fiind considerat drept una dintre bombele epidemiologice ale exploziei de cazuri de coronavirus, deopotrivă la Bergamo şi la Valencia, deşi meciul a avut loc la Milano. PSG a trecut de Borussia Dortmund, 2-0 la retur, după ce pierduse prima manşă.

Atalanta – PSG Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Atalanta – PSG se joacă miercuri, 12 august, de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona şi va fi condusă de englezul Anthony Taylor, cel care a arbitrat recent finala Cupei Angliei Arsenal – Chelsea 2-1. Meciul este transmis de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar poate fi urmărit în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.RO

La prima vedere, campioana Franţei ar trebui să aibă statutul de mare favorită în faţa echipei din Bergamo, un oraş care abia în ultimele două ediţii a explodat pe harta fotbalului italian, terminând doi ani la rând pe treapta de bronz.

PSG are absenţe importante, italienii,sunt fără portarul titular

Însă lucrurile nu stau chiar aşa şi factorul care reduce mult din statutul de favorită pentru PSG este absenţa unor jucători cheie, în frunte cu cel mai scump jucător al lumii la acest moment, Kylian Mbappe.  Acesta s-a accidentat în urmă cu 3 săptămâni în finala Cupei Franței, și-a reluat antrenamentele, dar nu va juca titular, antrenorul Thomas Tuchel urmând să-l introducă pe teren în partea secundă.

În afara lui Mbappe, nu se vor afla pe teren fundaşul Kurzawa şi influentul mijlocaş la creaţie Marco Verratti, ambii accidentaţi, dar şi aripa argentiniană Angel Di Maria, suspendat din cauza cumului de cartonaşe galbene. Astfel că pe umerii brazilianului Neymar şi, posibil, ai argentinianului Mauro Icardi stau speranţele fanilor lui PSG.

Mai mult, ca spectacolul să fie complet, însuşi antrenorul francezilor, germanul Thomas Tuchel, este accidentat, suferind o entorsă de gleznă într-un mod stupid.

Italienii au şi ei câteva absenţe deloc de neglijat, importantul om de atac Ilicic, dar la antrenamente a devenit indisponibil şi portarul titular Gollini.

PSG are cotă 2,10 pentru a-şi apropia victoria, faţă de 3,70 cât a primit Atalanta, însă nu ar fi deloc exclus să vedem o partidă deschisă, în care ambele formaţii să puncteze măcar o dată, varianta GG având cotă de 1,70.

ADVERTISEMENT