Fotbal intern

Chindia a câștigat barajul cu CS Mioveni și va juca și sezonul viitor în Liga 1. Ce spune Claudiu Niculescu despre ratarea promovării. Video

12.08.2020 | 20:07
Chindia a castigat barajul cu CS Mioveni si va juca si sezonul viitor in Liga 1 Ce spune Claudiu Niculescu despre ratarea promovarii Video
ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște a profitat din plin de șansa oferită de FRF prin schimbarea sistemului competițional și a rămas în Liga 1 după ce a câștigat barajul contra lui CS Mioveni. Tradiția a fost respectată, pentru că de când există sistemul cu barajul de promovare/retrogradare, întotdeauna câștig de cauză a avut echipa din primul eșalon.

Deși la un moment dat era retrogradată matematic, echipa lui Emil Săndoi a beneficiat de noile modificări ale sistemului competițional și va fi mâine în urne la tragerea la sorți a programului din Casa Pariurilor Liga 1, ediția 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Pentru formația antrenată de Claudiu Niculescu viitorul nu se anunță a fi prea roz, primarul orașului Mioveni anunțând în urmă cu ceva timp că va sista total finanțarea de la bugetul local în cazul în care nu se va obține promovarea, ceea ce ar echivala, practic, cu desființarea echipei.

CS Mioveni – Chindia Târgoviște 1-0 (Herghelegiu 7 / Ivancic 45+2); în tur 0-2 – VEZI VIDEO

  • CS Mioveni: Croitoru – Ghiță, Beța, Burnea (60 Gherghe), Alexe – Rădescu, Șerban (1 Herghelegiu), Raul Costin, Coșereanu (57 Măzărache) – Anghelina (60 Ișfan), Balint. Rezerve: Sima, Gherghe, Albăstroiu, Stoica, Trașcu, Ișfan, Măzărache, Herghelegiu. Antrenor: Claudiu Niculecu
  • Chindia: Aioani – Martac, Benga, Dinu, Dumitrașcu – Rață (90 L. Mihai), Bic (90 Bic) – Ivancic, Yameogo (90 Pițian), Șerban (63 Neguț) – Florea (82 Berisha). Rezerve: Moldovan, Liviu Mihai, Berisha, Negrea, Neguț, Piftor, Ioniță, Pițian, Barbu. Antrenor: Emil Săndoi
ADVERTISEMENT

Min. 45+2: GOOOL CHINDIA: Yameogo centrează de pe dreapta, iar Ivancic împuinge mingea în poartă. CS Mioveni – Chindia 1-1

Min. 7: GOOOL CS MIOVENI: Herghelegiu trimite în plasă din 6 metri, profitând de o ezitare a apărării târgoviștene. CS Mioveni – Chindia 1-0

ADVERTISEMENT

UPDATE 12 august, ora 20:37 / Deși era extrem bucuros pentru că a reușit să mențină Chindia în Liga 1, antrenorul Emil Săndoi nu știe încă dacă va mai continua pe banca echipei dâmbovițene.

“Mă bucur în momentul de față de această realizare. Sunt convins că în zilele următoare va fi o perioadă foarte grea pentru Chindia. Nu știu care e situația jucătorilor de aici, dacă au finalizat contractul mulți dintre ei. Efectiv n-am avut timp să mă ocup de aceste aspecte. Foarte puține zile mai sunt până la noul sezon. Probabil că în zilele următoare sau chiar mâine vom avea o discuție cu conducerea clubului și vom lua o decizie. L-am pierdut pe Diallo, care era la final de contract și a semnat cu FC U Craiova. L-am pierdut pe Dangubic, care a plecat în Slovenia. Azi am avut doar vreo doi jucători cu experiență pe bancă”, a declarat Emil Săndoi.

ADVERTISEMENT

UPDATE 12 august, ora 20:37 / Claudiu Niculescu, antrenorul lui CS Mioveni, s-a arătat dezamăgit de deznodământul barajului contra Chindiei, dar a ținut să-și felicite elevii pentru modul cum s-au comportat la meciul retur, mai ales în prima repriză. Totodată, el spune că nu știe dacă va mai rămâne la Mioveni, urmând să aibă o discuție lămuritoare cu șefii clubului în zilele următoare.

„Din păcate, visul a durat o repriză. Am sperat și în a doua, dar golul lor a contat în economia jocului. Am început bine jocul, am dominat, am avut ocazii de a marca, nu s-a văzut diferența între cele două ligi. Am ieșit onorabil din acest baraj, am făcut ce a depins de noi ca să promovăm. N-a fost însă anul nostru. Am ratat o șansă mare la meciul cu Petrolul, dar vreau să-i felicit pe jucători. S-au dăruit, au avut o atitudine bună, agresivitate. Au avut toate ingredientele pentru a promova în Liga 1. Repet, acel gol primit a fost decisiv. Ne-a lipsit și norocul, pe durata întregului play-off. Așa e viața, așa e fotbalul. Suntem triști, dar trebuie să ridicăm privirea din pământ. Eu am contract încă un an de zile cu Mioveni, să vedem ce se va întâmpla zilele acestea. Mâine voi discuta cu conducerea și o să știu mai multe. Nu știu cine mai are contract, ce jucători rămân. Una peste alta, tristețea e mare”, a declarat Claudiu Niculescu la finalul partidei contra Chindiei.


UPDATE 12 august, ora 10:07 / Astăzi, de la ora 18:30, are loc la Mioveni, partida retur a barajului de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1, dintre CS Mioveni și Chindia Tîrgoviște. Formația antrenată de Emil Săndoi are șansele cele mai mari de a continua și în sezonul viitor în prima ligă, după ce s-a impus în tur cu 2-0 pe teren propriu.

Meciul retur de la Mioveni va fi arbitrat de Marius Avram, care va fi ajutat la cele două linii de MIrcea Orbuleț și de Vladimir Urzică.

Echipele probabile

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Beța, Burnea, R. Gheorghe, C. Alexe – Rădescu, R. Costin, M. Șerban, Coșereanu – Ișfan, V. Balint. Antrenor: Claudiu Niculescu

Chindia: Aioani – Martac, Benga, C. Dinu, D. Dumitrașcu – V. Rață, O. Bic – Neguț, C. Barbu, Ivancici – D. Florea. Antrenor: Emil Săndoi


Chindia Târgoviște – CS Mioveni 2-o (Bic 14, Ivancic 73) – VEZI VIDEO

  • Chindia: Aioani – Martac, Benga, Dinu, Dumitrașcu – Rață, Bic – Neguț (57 Florea), Yameogo, Șerban (38 Ivancic) – Berisha (79 Mihai). Rezerve: Moldovan, Mihai, Ivancic, Negrea, Florea, Piftor, Ioniță, Atanase, Barbu. Antrenor: Emil Săndoi
  • CS Mioveni: Croitoru – Alexe, Gherghe, Burnea, Beța (71 Stoica) – Anghelina (77 Costin), Șerban – Ișfan (38 Massaro), Herghelegiu (71 Coșereanu), Rădescu – Balint (77 Măzărache). Rezerve: Sima, Ghiță, Albăstroiu, Trașcu, Costin, Stoica, Massaro, Coșereanu, Măzărache. Antrenor: Claudiu Niculescu

Min. 73: GOOOOL CHINDIA! Martac centrează de pe dreapta în careul mic, de unde Ivancic trimite balonul în poartă. Chindia – CS Mioveni 2-0.

Min. 14: GOOOOL CHINDIA! Yameogo centrează de pe dreapta, Beța greșit până la Bic, care înscrie. Chindia – CS Mioveni 1-0.


UPDATE 9 august, ora 22:44 / Emil Săndoi, tehnicianul Chindiei, spune că echipa sa nu va face greșeala de a se considera deja câștigătoarea dublei de baraj și că va trata cu seriozitate și meciul retur. „În niciun caz nu vom face greșeala să credem că suntem câștigătorii acestui baraj înainte de retur. Și noi aveam niște probleme pentru această partidă, nu numai adversarii noștri. Ultimele etape din sezon le-am jucat cu cuțitul la os, deci nu a fost ușor. Vreau să-i felicit pe jucătorii mei pentru partida de azi. Au înțeles că trebuie să fie concentrați și sper să înțeleagă același lucru și pentru partida retur. După rezultatul acesta mi-aș fi dorit să se fi jucat totul într-o singură manșă. Cu excepția câtorva jucători, noi nu prea am avut fotbaliști cu experiență în Liga 1 înaintea acestui sezon. Străinii de-abia s-au acomodat pe final de campionat”, a declarat Săndoi.


UPDATE 9 august, ora 22:36 / Claudiu Niculescu, antrenorul lui CS Mioveni, s-a arătat dezamăgit de greșelile comise de elevii săi, dar speră că aceștia vor reuși să răstoarne soarta calificării la returul de miercuri.

”Victorie meritată pentru gazde. Nu am reușit să depășim momentul Petrolul, când am ratat promovarea. Începutul a fost echilibrat, ba chiar am controlat jocul în prima repriză. Dar la nivelul ăsta, să faci așa greșeli individuale… Echipa din Liga 1 nu te iartă. Sper să nu cedăm, să jucăm returul cu șansa pe care o avem. Din păcate, nu cred că am reușit să-i capacitez pentru acest joc. Nu a fost diferență mare în seara asta, între o echipă de Liga 1 și Liga 2. Cel puțin eu n-am văzut-o, de pe bancă. Dar la fotbal s-au văzut multe. Când noi am greșit, ei ne-au taxat. Când ei au greșit, noi am ratat. Ce vom face până miercuri? Trebuie să muncim și voi încerca, pe cât posibil, să le ridic moralul. Nu e totul pierdut. Jucăm ultima șansă miercuri, cred într-o remontada. O putem face”, a declarat Claudiu Niculescu la finalul partidei cu Chindia.


Meciul Chindia Târgovişte – Mioveni are loc duminică, 9 august, cu începere de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, în cadrul manşei tur a barajului de promovare-retrogradare pentru Liga 1. Returul este programat pe data de 12 august, la Mioveni.

Chindia Târgovişte a primit o şansă absolut nesperată din partea FRFde a se putea menţine în primul eşalon ca urmare a faptului că s-a luat decizia de mărire a numărului de echipe din primul eşalon la 16 începând cu viitorul sezon. Astfel Dinamo şi Politehnica Iaşi, adică a doua retrogradată după Chindia, care ocupa ultimul loc şi formaţia care ar fi trebuit să meargă la baraj cu locul 3 din play-off-ul de promovare din Liga 2, au fost salvate direct şi dâmboviţenii sunt cei care se vor bate cu Mioveni.

Astfel că formaţia pregătită de Emil Sandoi, care a încheiat sezonul cu o victorie în faţa Voluntarilor, are o nesperată ocazie de a juca şi sezonul viitor, când se speră să se încheie şi lucrările la noul stadion Eugen Popescu din Târgovişte, pentru a putea juca în sfârşit pe teren propriu partidele de acasă, la nivel de primă divizie, dacă va reuşi să fie mai bună ca Mioveni.

Chindia Târgovişte – CS Mioveni Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Partida Chindia Târgovişte – Mioveni se joacă duminică, 9 august, de la ora 20:30, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi va fi televizată în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Veţi putea urmări meciul de la Ploieşti şi în format LIVE VIDEO, dacă veţi accesa site-ul FANATIK.RO.

Chindia a avut un sezon mult mai bun în turul sezonului regulat, când părea a fi capabilă să ocupe un loc liniştit, lipsit de emoţii, însă din a doua parte a sezonului regulat şi apoi în play-out a fost o cădere aproape continuă, care a dus la instalarea echipei pe locul lanternei roşii şi fără noile reglementări de sistem competiţional acum ar fi luat drumul diviziei secunde în anul imediat promovaării.

CS Mioveni a ratat incredibil promovarea directă

Chindia are câţiva jucători care pot face diferenţa în faţa unei formaţii din eşalonul doi, pornind cu prima şansă în această dublă, însă şi Mioveni are şansele sale, nu poate fi subestimată. Problema la Mioveni este modul în care jucătorii vor fi capabili să treacă peste imensa dezamăgire a ratării promovării directe, pentru că ei au avut 1-0 acasă în ultimul meci din play-off acasă cu Petrolul, care nu mai avea nici un obiectiv şi au pierdut incredibil cu 2-1, căzând pe locul 3, de baraj.

Nu ar mai fi prins nici această roată, dacă nu ar fi egalat Rapid pe Turris în minutul 97, pentru că ar fi promovat lângă UTA echipa din Turnu Măgurele, iar Argeş ar fi mers la baraj. Dar egalând Rapid Argeş a însoţit UTA în prima ligă şi trupa lui Claudiu Niculescu se va bate cu Chindia.

La Mioveni pluteşte în aer pericolul desfiinţării clubului

Pentru formaţia din Mioveni poate fi un meci mai mult decât o promovare. Situaţia economică precară, provocată de pandemia de COVID 19, începe să se resimtă tot mai acut şi planează riscul real asupra acestui club să ajungă chiar la desfinţare în cazul în care nu va reuşi să ajungă în prima divizie.

Bookmakerii merg mai mult pe experienţa de primă divizie a târgoviştenilor, cărora le acordă cota 2,00 la victorie, una mare pentru că meciul se joacă pe teren neutru. Mioveni are 3,80 pentru a se impune şi 1,60 pentru a reuşi să înscrie măcar o dată.

ADVERTISEMENT