Fotbal international

PSG și Lyon scriu istorie pentru Franța în Champions League! Răspunsul ironic al lui Mbappe: “Liga Agricultorilor”

16.08.2020 | 10:28
PSG si Lyon scriu istorie pentru Franta in Champions League Raspunsul ironic al lui Mbappe Liga Agricultorilor
PSG și Lyon scriu istorie pentru Franța în Champions League! Răspunsul ironic al lui Mbappe: "Liga Agricultorilor"
ADVERTISEMENT

Meciul Manchester City- Lyon a fost o nouă surpriză în Liga Campionilor. Francezii au câștigat cu 3-1 meciul jucat pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona, în cadrul celui de-al patrulea şi totodată ultimul sfert de finală al actualei ediţii de Champions League.

După această victorie, Lyon va fi adversara lui Bayern Munchen, care a călcat în picioare Barcelona, cu un neverosimil 8-2. Se anunță o semifinală extrem de interesantă, în care bavarezii nu trebuie să își subestimeze adversara.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, vicecampioana Premier League a fost clar favorită în faţa unei formaţii care după foarte mulţi ani nu a mai reuşit să obţină o prezenţă europeană în viitoarea stagiune. Însă, Lyon a făcut surpriza și a reușit calificarea în cele mai bune patru echipe ale Europei.


UPDATE, 16 august, ora 10:28. PSG și Lyon scriu istorie pentru Franța. Este pentru prima dată când două echipe din Ligue 1 se califică în semifinalele competiției. Kylian Mbappe nu a ratat ocazia de a-i ironiza pe englezi și nemți care au poreclit Ligue 1 “Liga Agricultorilor”:

ADVERTISEMENT


UPDATE, 16 august, ora 00:54. Este nebunie pe străzile din Lyon după ce echipa a reușit surpriza și a eliminat Manchester City cu 3-1. Oamenii nu țin cont de distanțarea socială și s-au adunat în centru să sărbătorească:


Liga Campionilor, semifinale

Marți, 18 august

  • ora 22:00 RB Leipzig – PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Miercuri, 19 august

  • ora 22:00 Lyon – Bayern (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, FINALA

Duminică, 23 august

  • ora 22:00 Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

ADVERTISEMENT

Manchester City – Olympique Lyon 1-3 (De Bruyne 69 / Cornet 24, Dembele 79, 86)

FINAL DE MECI! Lyon este în semifinale

Min. 86. GOOOOOOOOOL Lyon! Dembele înscrie după gafa lui Ederson și Lyon este în semifinale

Min. 79. GOOOOOOOOOOL Lyon! Dembele marchează după o nouă gafă uriașă a apărării lui Guardiola. Reușita a fost validată după ce arbitrul a consultat cu VAR. Englezii sunt scandalizați, cerând un fault la faza golului.

Min. 69. GOOOOOOOL Manchester City! Kevin De Bruyne egalează cu un șut din careu, fiind servit perfect de Raheem Sterling.

ADVERTISEMENT

Min. 60. După o oră de joc, Lyon se apără foarte bine. Manchester City nu a avut ocazii mari în partea secundă, dar presiunea echipei lui Guardiola crește

Pauză! Manchester City a alergat după egalare dar, până acum, Lyon face un meci mare. Francezii intră în avantaj la pauză. Cornet este nașul celor de la Manchester City. A marcat golul victoriei lui Lyon în septembrie 2018 pe Ettihad în faza grupelor (2-1) și a dat o “dublă” în confruntarea de pe teren propriu, încheiată 2-2

Min. 24. GOOOOL Lyon! Cornet profită de ieșirea greșită la offside a celor de la Manchester City și îl învinge pe Ederson, profitând de faptul că portarul era surprins avansat.

Min 3. Ocazie uriașă pentru City. Sterling trimite periculos în fața porții, dar fundașii francezilor trimit în corner

Start de meci în ultimul sfert din Ligă

 Echipele de start: 


UPDATE, 15 august, ora 21:30. Raheem Sterling, care va începe titular în această partidă, ajunge la 50 de meciuri jucate în Champions League. În vârstă de 25 de ani şi 251 de zile, jucătorul lui City este al doilea cel mai tânăr englez din istorie care atinge această performanţă. Este devansat numai de Wayne Rooney, care a bifat a 50 prezenţă în Liga Campionilor la 24 de ani şi 115 zile.

Sterling a jucat în 6 meciuri de Ligă pentru Liverpool, fără să înscrie, şi 43 pentru City, marcând de 20 de ori.


UPDATE, 15 august, ora 19:30. Manchester City este cotată cu cea de-a doua şansă la câştigarea trofeului UEFA Champions League, înaintea meciului din sferturi, contra lui Lyon. Un pariu pe englezi are cota 3,30. Dintre cele cinci echipe rămase în competiţie, Bayern Munchen, care a spulberat-o pe Barcelona cu 8-2, este favorita numărul 1. 2,30 este cota bavarezilor pentru a şasea Liga Campionilor din istoria lor. Pe 3, în clasamentul cotelor, se află PSG, cu 3,55, fiind urmată de adversara sa din semifinale, RB Leipzig, cu 12,00. Lyon este considerată cea mai slabă formaţie rămasă, având cotă 80,00 la titlu.


UPDATE, 15 august, ora 17:34. Memphis Depay revine în atenţia oraşului Manchester, pentru duelul cu City (meciul se joacă în Portugalia), după ce a fost considerat un transfer ratat pentru Manchester United. PSV îl vindea în Anglia, în iulie 2015, cu 34 de milioane, la 20 de ani. Era considerat viitorul star olandez. După un sezon şi jumătate în care prestaţiile lui au lăsat de dorit, Jose Mourinho, antrenorul de atunci al lui United, îl vindea cu 16 milioane de euro la Lyon. La echipa franceză, s-a transformat în uşor-uşor în omul numărul 1, iar în sferturi a adus golul care, practic, a eliminat-o pe Juventus: penalty-ul de la Torino, prin care a deschis scorul. Depay îşi poate răscumpăra greşelile faţă de fanii lui Manchester United, dacă o elimină pe rivala City în sferturile Ligii Campionilor.


UPDATE, 15 august, ora 16:14. Vești proaste pentru Pep Guardiola. Manchester City nu va putea să se bazeze pe Sergio Aguero, golgheterul formației, nici în meciul cu Lyon. Argentinianul își revine după o accidentare și ar putea fi prezent pentru semifinale, dacă City se califică.


Ora 22:00 Manchester City – Olympique Lyon – VEZI VIDEO

Echipele probabile

  • Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodrigo, Gundogan – Mahrez, Jesus, Sterling. Antrenor: Pep Guradiola
  • Olympique Lyon: Lopes – Denayer, Marcelo, Marcal – Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet – Dembele, Depay. Antrenor: Rudi Garcia

Liga Campionilor, sferturi de finală

Miercuri, 12 august

  • Atalanta – PSG 1-2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Joi, 13 august

  • RB Leipzig – Atletico 2-1 (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Vineri, 14 august

  • Barcelona – Bayern 2-8 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Sâmbătă, 15 august

  • ora 22:00 Manchester City – Olympique Lyon (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, semifinale

Marți, 18 august

  • ora 22:00 RB Leipzig – PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Miercuri, 19 august

  • ora 22:00 Manchester City/Lyon – Bayern (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, FINALA

Duminică, 23 august

  • ora 22:00 Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

UPDATE 15 august, ora 13:13 / Scandal uriaș înainte de partida Manchester City – Olympique Lyon, ultimul sfert de finală al actualei ediții a Ligii Campionilor. Francezii acuză UEFA de jocuri de culise după ce l-a delegat la centru pe olandezul Danny Makkelie, existând suspiciuni că acesta ar putea conduce jocul într-o asemenea manieră încât să o favorizeze pe… Ajax!

Cum e posibil acest lucru? Dacă Lyon va fi eliminată de City, atunci Ajax va fi calificată automat în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor, ceea ce ar însemna o lovitură financiară de cel puțin 25 de milioane de euro. Dacă, însă, Lyon se califică și va câștiga mai apoi Liga Campionilor, Ajax va fi nevoită să dispute tururi preliminare, iar o eventuală eliminare ar cauza probleme foarte mari pe plan financiar.

„UEFA nu ar fi trebuit să îl pună pe Danny Makkelie în această poziție. Niciodată! Puteți să vă imaginați ziarele din Franța? Vor începe să critice dinainte ca meciul să înceapă. Financiar și sportiv, sunt atât de multe la mijloc. Makkelie nu este vinovat, nu mă îndoiesc de integritatea lui nici măcar pentru o secundă. Are o reputație bună la UEFA și un parcurs foarte bun în ceea ce privește cariera sa internațională, dar ce se întâmplă dacă îi acordă un penalty lui City spre finalul meciului? Dacă City câștigă, va fi arătat cu degetul”, a spus fostul mare arbitru olandez Dick Jol pentru De Telegraaf.


Sâmbătă se joacă Manchester City – Lyon, ultimul sfert de finală din Liga Campionilor

Partida Manchester City – Lyon se joacă sâmbătă, 15 august, de la ora 22:00, pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona şi va fi condusă de arbitrul olandez Makkelie. Jocul este televizat pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Puteţi însă intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări partida în format LIVE VIDEO.

Manchester City are un lot net superior valoric lui Lyon, dar la fel a fost şi în dubla manşă cu Juventus. Guardiola nu are decât o singură problemă de lot, una care este aceeaşi de aproape două luni, când i s-a accidentat vârful Sergio Aguero. În returul cu Real Madrid,brazilianul Gabriel Jesus, înlocuitorul argentinianului, a evoluat însă perfect şi nu s-a simţit lipsa lui Aguero.

City e fără Aguero, Lyon are trei absenţi

În rest, tehnicianul catalan are la dispoziţie tot lotul, astfel încât se vor afla pe teren Raheem Sterling şi Kevin de Bruyne, doi dintre cei mai valoroşi jucători din lume la această oră, ambii cotaţi la aproape 150 de milioane de euro.

De cealaltă parte Lyon are trei jucători indisponibili. Kone, Denayer şi Cornet sunt fotbaliştii pe care nu se poate baza Rudi Garcia, care spune că forţa echipei sale o reprezintă grupul şi nu individualităţile, deşi există un Depay sau un Aouar, fotbalişti cu o tehnică perfectă şi cu o bună viziune a jocului.

„Cetăţenii” nu au bătut niciodată pe Lyon

Guardiola este foarte atent, pentru că şi istoricul scurt al întâlnirilor directe nu are cum să nu îl pună în alertă. În grupele Champions League, în 2018, City nu a fost în stare să treacă de Lyon, cu care a făcut 2-2 în Franţa şi a pierdut la Manchester cu 2-1. Ce e drept, pe atunci pe teren s-a aflat la ambele partide Cornet, autor a trei din cele patru goluri, acum marele absent al lui Rudi Garcia, dacă nu cumva e o manevră a tehnicianului lui Lyon.

 

De aceea, cota de 1,25 acordată la victorie lui Manchester City şi 13,00 pentru francezi nu pare a fi tocmai justificată, cu siguranţă pe vicecampioana Premier League urmând a o aştepta un meci greu. Şi un gol înscris de Lyon are supercotă, 1,80, un adevărat cadou pentru cei care cred în surpriză.

ADVERTISEMENT