Fotbal international

RB Leipzig s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după 2-1 cu Atletico! Conflict între Julian Nagelsmann și Diego Simeone. Video

13.08.2020 | 23:20
RB Leipzig sa calificat in semifinalele Ligii Campionilor dupa 21 cu Atletico Conflict intre Julian Nagelsmann si Diego Simeone Video
ADVERTISEMENT

Ziua și meciul de infarct în Final 8-ul Ligii Campionilor de la Lisabona. După ce miercuri seara, PSG s-a calificat dramatic în semifinale cu două goluri marcate în prelungiri contra Atalantei, joi am avut parte de o nouă partidă plină de suspans între RB Leipzig și Atletico Madrid.

După o primă repriză închisă, cu foarte puține ocazii, partea secundă a debutat furtunos cu golul superb marcat de Olmo în minutul 49, iar datele problemei s-au schimbat radical. Diego Simeone a fost nevoit să-și scoată echipa la atac și l-a introdus pe Joao Felix, mutare ce s-a dovedit a fi foarte ispirată. Tânărul jucător portughez a schimbat în bine fața lui Atletico și în minutul 70 a obținut un penalty, pe care tot el l-a transformat fără emoții, aducând egalarea pe tabela de marcaj.

ADVERTISEMENT

Jocul curgea liniștit spre prelungiri, dar când nimeni nu se mai aștepta, cu doar două minute înainte de finalul timpului regulamentar, nou intratul Adams a șutat puternic de la marginea careului și l-a învins cu mult noroc pe Oblak, portarul lui Atletico fiind păcălit și de devierea nefericită a unui coechipier. Morata a ratat apoi în prelungiri o ocazie de egalare, permițându-i lui Leipzig să se califice în premieră în semifinale, unde o va întâlni pe PSG.

RB Lepzig – Atletico Madrid 2-1 (Olmo 49, Adams 88 / J. Felix 70) – VEZI VIDEO

  • RB Leipzig: Gulacsi – Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Angelino – Sabitzer, Kampl, Laimer (72 Adams) – Nkunku, Poulsen, Olmo. Rezerve: Tschauner, Mvogo, Adams, Borkowski, Forsberg, Haidara, Lookman, Mukiele, Novoa Ramos, Orban, Schick, Wosz. Antrenor: Julian Nagelsmann
  • Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Renan Lodi – Carrasco, Saul, Herrera (57 J. Felix), Koke – Diego Costa (72 Morata), Llorente. Rezerve: Adan, Arias, Hermoso, Lemar, Felipe, Morata, Moya, Sanchez, Saponjic, Joao Felix Thomas Partey, Vitolo. Antrenor: Diego Simeone
ADVERTISEMENT

Min. 88: GOOOL RB LEIPZIG! Adams șutează de la marginea careului, mingea este deviată de un fundaș al lui Atletico și îl păcălește pe Oblak, care nu mai poate interveni. RB Leipzig – Atletico 2-1.

Min. 70: GOOOL ATLETIVCO! Joao Felix este faultat în careu de Klostermann și tot el transformă fără emoții lovitura de pedeapsă. RB Leipzig – Atletico 1-1.

ADVERTISEMENT

Min. 49: GOOOL RB LEIPZIG! Olmo îl învine pe Oblak cu o superbă lovitură de cap din interiorul careului. RB Leipzig – Atletico 1-0.

Min. 11: Atletico are prima mare ocazie de gol, dar șutul lui Renan Lodi din careu este respins greu de Gulacsi în corner.

ADVERTISEMENT

Liga Campionilor, sferturi de finală

Miercuri, 12 august

  • Atalanta – PSG 1-2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Joi, 13 august

  • RB Leipzig – Atletico 2-1 (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Vineri, 14 august

  • ora 22:00 Barcelona – Bayern (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Sâmbătă, 15 august

  • ora 22:00 Manchester City – Olympique Lyon (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, semifinale

Marți, 18 august

  • ora 22:00 RB Leipzig – PSG (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

Miercuri, 19 august

  • ora 22:00 Manchester City/Lyon – Barcelona/Bayern (Stadion „Jose Alvalade”, Lisabona)

Liga Campionilor, FINALA

Duminică, 23 august

  • ora 22:00 Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2 (Stadion „Da Luz”, Lisabona)

UPDATE 14 august, ora 9:11 / Chiar dacă este un antrenor foarte tânăr, germanul Julian Nagelsmann nu s-a ferit să intre într-o dispută cu Diego Simeone, omologul său de la Atletico, recunoscut pentru temperamentul coleric de care dă dovadă. Se vorbește chiar de un conflict care ar fi avut loc între cei doi la pauza meciului, în drumul spre vestiare, informație confirmată parțial de Nagelsmann.

“Cu excepţia pauzei, totul a fost bine. Acolo a arătat că este un învingător şi de aceea vrea să câştige tot timpul. N-o să intru în amănunte despre ce s-a întâmplat, dar există camere de luat vederi. A fost o chestie nepotrivită, pe care eu nu aș fi făcut-o”, a declarat antrenorul lui Leipzig.


UPDATE 13 august, ora 15:50 / Arsenal este gata să plătească clauza de eliberare a mijlocaşului ghanez Thomas Partey de la Atletico Madrid, pentru a-şi întări compartimentul median. Suma este de 45 de milioane euro, spaniolii neacceptând nici o variantă la schimb, nici măcar cu Alexandre Lacazette. Partey mai are contract cu gruparea din Madrid până în 2023, aşa încât doar varianta plății clauzei de eliberare rămâne pentru „tunari”.

În plus, aceştia trebuie să ia în calcul şi faptul că trebuie să îi ofere ca salariu ghanezului suma de 200.000 de euro pe săptămână, adică 800.000 lunar, 9,6 milioane anual, un efort financiar considerabil pentru un club care nu stă tocmai bine financiar.


UPDATE 13 august, ora 15:20 / Echipa germană are de ce să fie îngrijorată. Atletico Madrid nu a mai pierdut nici o calificare în faţa cluburilor germane din 1979, când a fost eliminată de Dynamo Dresda cu înfrângeri în ambele manşe în Cupa UEFA. De atunci sunt opt confruntări, toate încheiate cu calificarea spaniolilor: Uerdingen (1986), Werder Bremen (1986), Wolfsburgo (1999), Schalke (2008), Hannover (2012), Leverkusen (2015), Bayern (2016) şi Leverkusen (2017).


UPDATE 13 august, ora 10:16 / Enrique Cerezo, președintele lui Atletico Madrid, este încrezător că echipa sa va da marea lovitură la Lisabona și va cuceri trofeul Champions League, în ciuda cazurilor de coronavirus cu care se confruntă.

„Fotbalul ne-a rămas dator cu o Ligă și sper ca pe 23 august să vină ziua plății. E o ocazie magnifică și nu ne mai lipsesc decât trei succese. Avem entuziasm, mult optimism și nu mă îngrijorează deloc că lumea ne vede favoriți. Dar să trecem de Leipzig, s-o luăm pas cu pas! Antrenorul nostru știe cum se abordează astfel de jocuri, suntem pregătiți și mă gândesc că starul Final 8 ar putea fi Joao Felix. Evoluează acasă, va fi diferit pentru el și are o mare dorință de a triumfa, sunt convins că va da totul. Atletico are însă și alți fotbaliști foarte importanți, Llorente, Saul, Koke, Costa… Am jucat trei finale ale Ligii și le-am pierdut pe toate, crud și dureros, deși le-am avut în mână”, a declarat Enrique Cerezo pentru cotidianul spaniol Marca.


Meciul RB Leipzig – Atletico Madrid are loc joi, 13 august, cu începere de la ora 22:00, în cadrul celui de-al doilea sfert de finală al actualei ediţii a Champions League. Învingătoarea va întâlni în semifinale pe PSG, care a trecut dramatic de Atalanta în primul meci al Final 8-ului de la Lisabona.

Este o partidă în care, la prima vedere, experienţa spaniolilor, care au jucat şi pierdut în ultimul deceniu două finale de Champions League, ambele în faţa concitadinei Real, ar trebui să fie cheia calificării în semifinale în faţa unei formaţii germane devenite doar de câţiva ani încoace o formaţie valoroasă în Europa şi care se află la prima ei ispravă de acest gen.

Însă Leipzig, bine pusă în teren de tandemul Ralf Ragnick, director tehnic, şi Julian Nagelsmann, antrenor, a arătat că se poate bate de la egal la egal cu oricine, dovadă modul în care a acces în sferturi, cu dublă victorie în faţa lui Tottenham, finalista ultimei ediţii.

RB Leipzig – Atletico Madrid Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida RB Leipzig – Atletico Madrid se joacă joi, 13 august, de la ora 22:00, pe stadionul lui Sporting Lisabona, „Jose Alvalade”, şi va fi arbitrată de polonezul Marciniak. Meciul va fi televizat la noi pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar îl puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Jucătorii echipei germane sunt extrem de motivaţi şi cred că pot găsi antidot la jocul foarte omogen al madrilenilor. Ei se tem doar de faptul că, dacă Atletico va marca, va închide apoi jocul de o manieră în care să nu existe nici cea mai mică fisură în faţa porţii lui Jan Oblak.

Spaniolii au doi jucători în carantină

Ei au două absenţe importante, Hartmann şi, mai ales Sabitzer, jucători din compartimentul median, însă de departe cea mai mare pierdere o reprezintă plecarea golgeterului Timo Werner la Chelsea, în schimbul a 60 de milioane euro. Werner nu a mai vrut să rămână să joace şi partidele rămase din Champions League de teamă de a nu se accidenta şi a rata astfel plecarea la Chelsea.

De cealaltă parte, în tabăra spaniolă, a sunat serios alarma. Doi jucători, fundaşul croat Vrsaljko şi atacantul Correa au fost depistaţi pozitiv la COVID 19şi se află în carantină. Evident, au apărut temerile că virusul este posibil să mai fi făcut şi alte victime în lotul lui Diego Simeone, dar, din fericire, testele au ieşit negative şi Atletico a putut pleca spre Lisabona.

Diego Simeone laudă jocul germanilor

Odată rezolvată această problemă care ar fi putut avea consecinţe teribile asupra prezenţei plăpumarilor la turneul final, Diego Simeone şi stafful său se concentrează aupra partidei, el declarând că Leipizig este o formaţie extrem de agresivă , cu un pressing care incomodează vădit construcţia, deşi Atletico nu a fost niciodată tipul de echipă care să forţeze jocul spre poarta adversă.

Atletico Madrid este favorita bookmakerilor, dar cu o cotă foarte mare la victorie, 2,35, faţă de 3,50 cât au primit germanii. O variantă la fel de bună este şi cea a golurilor în meci, nu mai mult de intervalul 1-3 goluri.

ADVERTISEMENT