Fotbal international

Inter a anunţat că Antonio Conte va rămâne la cârma echipei! Se bate cu Pirlo pentru titlu

25.08.2020 | 20:07
Inter a anuntat ca Antonio Conte va ramane la carma echipei Se bate cu Pirlo pentru titlu
ADVERTISEMENT

Meci absolut nebun la Koln, cu 5 goluri și răsturnări dramatice de scor, în finala Europa League dintre Sevilla și Inter Milano. Spaniolii s-au impus cu 3-2 și au cucerit cel de-al șaselea trofeu de acest fel din istoria clubului. Record absolut al andaluzilor, care au 6 finale câștigate din tot atâtea disputate. Toate în ultimii 15 ani.


UPDATE, 25 august, ora 20:09. Antonio Conte va rămâne antrenorul celor de la Inter. Tehnicianul a purtat o discuţie cu conducerea clubului şi cele două părţi au convenit să continue colaborarea, deşi în urmă cu o săptămână plecarea tehnicianului era iminentă. Antonio Conte rămâne la Inter şi speră să îi sufle titlul celor de Juventus, care îl au pe bancă pe Andrea Pirlo.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 august, ora 10:10 / Antonio Conte a anunţat după finala pierdută cu Sevilla că este dispus să plece de la formaţia milaneză.

“Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi vom decide viitorul meu. Nu sunt sigur că voi mai fi antrenorul lui Inter şi sezonul viitor, vom decide împreună. Proiectul lui Inter va continua şi cu mine şi fără mine”, a anunţat antrenorul italian.

ADVERTISEMENT

Finalele de Europa League disputate/câștigate de Sevilla

  • 2005/2006: Sevilla – Middlesbrough 4-0;
  • 2006/2007: Sevilla – Espanyol 2-2 (3-1 la penalty-uri);
  • 2013/2014: Sevilla – Benfica 0-0 (4-2 la penalty-uri);
  • 2014/2015: Sevilla – Dnipro 3-2;
  • 2015/2016: Sevilla – Liverpool 3-1;
  • 2019/2020: Sevilla – Inter 3-2;

UPDATE 22 august, ora 00:48 / Reacție de zile mari a celebrului Monchi, directorul sportiv al celor de la Sevilla, după cea de-a șasea finală de Europa League câștigată de formația sa.

ADVERTISEMENT

„Bucurați-vă, bucurați-vă și bucurați-vă din nou. Cupa este iar acasă. Unde o dorim cel mai mult. Felicitări tuturor”, a scris Monchi pe rețelele de socializare imediat după meci.


UPDATE 22 august, ora 00:33 / „Nu am multe regrete acum, jucătorii mei au dat tot ce au putut împotriva unei echipe obișnuită să joace acest tip de meciuri. Cred că experiența lor în această competiție a făcut diferența în această seară”, a spus la finalul meciului Antonio Conte, antrenorul Interului.

ADVERTISEMENT


UPDATE 22 august, ora 00:24 / Bucurie fără margini în tabăra Sevilliei după cucerirea celui de-al șaselea trofeu Europa League în ultimii 15 ani, lucru sesizat și din declarațiile de după partidă.

„Jucătorii adevărați luptă până în ultima secundă. Îi dedic acest trofeu soției mele care este însărcinată. Este un titlu foarte important pentru noi. Mulțumesc Sevilla pentru tot ce ai făcut pentru mine”, a declarat Diego Carlos, unul dintre eroii finalei. El a greșit în debutul meciului, când l-a faultat în careu pe Lukaku, dar și-a luat revanșa în repriza a doua, când a contribuit decisiv la autogolul aceluiași Lukaku.

„Acest grup merită ce este mai bun. Sunt convins că fanii noștri se simt mândri. Pe zi ce trece această echipă este tot mai mare”, a spus Jesus Navas, căpitanul învingătoarei..

„Sunt foarte fericit pentru echipa mea. Imnul nostru spune că această echipă nu renunță niciodată și este adevărat. Sunt foarte fericit!”, a declarat și Julen Lopetegui, antrenor care se află la primul trofeu cucerit în carieră cu o echipă de club.


UPDATE 22 august, ora 00:12 / Imaginea serii după finala Europa League a fost oferită de Sergio Reguilon, fundașul împrumutat de Real Madrid la Sevilla, și care a fost integralist în meciul cu Inter. După ce și-a primit medalia și a ridicat trofeul alături de colegii săi, acesta s-a așezat pe gazon și și-a apelat video familia, plângând în hohote. Apoi s-a întins pe spate și a stat așa până unul dintre coechipieri a venit lângă el și l-a îmbrățișat.

 


Sevilla – Inter 3-2 (De Jong 12, 33, Lukaku 74 aut. / Lukaku 5 pen., Godin 35) – VEZI VIDEO

  • Sevilla: Bounou – Navas, Kounde, Carlos (85 Gudelj), Reguilon – Jordan, Fernando, Banega – Suso (78 Vazquez), De Jong (85 En Nesyri), Ocampos (70 Munir). Antrenor: Julen Lopetegui
  • Inter: Handanovic – Godin (89 Candreva), de Vrij, Bastoni – D’Ambrosio (78 Moses), Barella, Brozovic, Gagliardini (78 Ericksen), Young – Martinez (78 A. Sanchez), Lukaku. Antrenor: Antonio Conte

Min. 74: GOOOOL SEVILLA! Diego Carlos și Lukaku sunt din nou în prim-plan, dar în situație inversă față de primul gol al meciului. Fundașul spaniolilor reia din foarfecă spre poartă, iar vârful lui Inter deviază balonul în plasă. Sevilla – Inter 3-2.

Min. 35: GOOOOL INTER! Milanezii egalează aproape imediat, prin Godin, care reia cu capul în plasă din interiorul careului mare. Sevilla – Inter 2-2.

Min. 33: GOOOOL SEVILLA! Banega execută excelent o lovitură liberă în careu și De Jong îl învinge din nou pe Handanovic, tot cu capul. Sevilla – Inter 2-1.

Min. 12: GOOOOL SEVILLA! Jesus Navas centrează perfect de pe dreapta și De Jong îl învinge pe Handanovic cu o lovitură de cap din 6 metri. Sevilla – Inter 1-1.

Min. 5: GOOOOL INTER! Același Lukaku transformă cu siguranță lovitura de la 11 metri. Sevilla – Inter 0-1.

Min. 3: Acțiune rapidă a Interului, cu Lukaku în prim-plan, atacantul belgian fiind oprit doar prin fault în careu de Diego Carlos. Penalty pentru Inter.


UPDATE, 21 august, ora 17:04 / Inter Milano este într-o nouă finală europeană după o pauză de 10 ani. În 2010, echipa antrenată de Jose Mourinho învingea cu 2-0 Bayern în finala Ligii Campionilor pentru a completa tripla istorică: campionat, Cupa Italiei, Liga Campionilor. Atunci, Cristi Chivu era titular în formația italiană.


UPDATE 21 august, ora 13:24 / Belgianul Romelu Lukaku a marcat două goluri în victoria lui Inter în fața lui Șahtior în semifinalele Europa League (scor 5-0) și a ajuns la 33 de reușite în acest sezon în tricoul formației milaneze.

Lukaku mai are nevoie de un singur gol în finala cu Sevilla pentru a egala recordul deținut de brazilianul Ronaldo, care a marcat de 34 de ori pentru Inter în sezonul 1997-1998.

  • 75 de milioane de euro a plătit Inter în vara lui 2019 pentru a-l transfera pe Lukaku de la Manchester United

Meciul Sevilla – Inter are loc vineri, 21 august, cu începere de la ora 22:00, pe Rhein Energie Stadion din Koln şi este finala ediţiei 2019-2020 a Europa League. Aşadar, o finală între o echipă spaniolă şi una italiană, o finală a şcolii latine, care promite mult spectacol.

Sevilla a ajuns în finală după ce a învins cu 2-1 pe Manchester United în penultimul act, un succes mincinosşi datorat, în mare măsură, fantasticelor intervenţii ale portarului de rezervă al andaluzilor, Bono, care nu a putut fi învins nici în cele patru momente în care s-a aflat singur cu atacanţii diavolilor.

În schimb, Inter se află la meciul cu trofeul pe masă în urma unei prestaţii fără cusur în faţa lui Şahtior Doneţk. Echipa lui Antonio Conte a câştigat cu 5-0 în faţa pleiadei de brazilieni ai clubului din Est, iar tandemul Lukaku – Lautaro Martinez a fost distrugător, cu câte două goluri de parte, belgianul având zece meciuri consecutiv în care a marcat în Europa League.

Sevilla – Inter, finala Europa League. Sevilla e recordmana all time a competiției

Partida Sevilla – Inter se joacă vineri, 21 august, de la ora 22:00, pe stadionul Rhein Energie din Koln şi va fi arbitrată de Danny Mekkelie din Ţările de Jos. Meciul este transmis în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O altă opţiune este să intraţi pe site-ul FANATIK.RO,pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Sevilla este echipa care inspiră teamă prin faptul că deţine un record teribil. Se află la a şasea calificare în finala acestei competiţii şi niciodată nu a dat greş. Cu cinci succese andaluzii sunt clar recordmanii all time ai ceea ce a primit de-a lungul timpului mai multe denumiri, actuala fiind Europa League.

Nu sunt probleme de lot pentru cele două finaliste

Însă Antonio Conte nu ţine cont de acest tabuu al Sevillei şi le-a spus elevilor săi că trebuie să intre pe teren respectând adversarul, dar fără a se gândi măcar un moment la acest record şi numai la faptul că ei sunt echipa mai bună, care poate câştiga trofeul. Inter a arătat într-adevăr ca o echipă foarte solidă şi ar putea reuşi să devină prima formaţie care pune capăt legendei Sevillei. Milanezii nu au mai câștigat un trofeu european de fix 10 ani, după ce în 2010 se impuneau în fața lui Bayern în finala Ligii Campionilor. La Inter juca atunci Cristi Chivu, iar antrenor era Jose Mourinho.

Julen Lopetegui are aproape tot efectivul complet, doar Corchia rămânând accidentat. Singura sa dilemă este cine va intra în poartă. Rezerva Bounou a fost Super Bounou, având o imensă contribuţie la calificarea echipei până în finală, dar titularul Vaclik e refăcut complet şi s-a aflat pe bancă la meciul cu Manchester United.

Inter e favorita caselor de pariuri

Nici Antonio Conte nu se poate plânge de probleme importante de loc. Marea lui temere că atacantul chilian Alexis Sanchez s-ar fi accidentat la meciul cu Leverkusen, din sferturi, s-a risipit încă dinaintea jocului cu Şahtior, când medicii l-au anunţat că jucătorul e apt. Cu Sanchez valid forţa de atac a milanezilor este şi mai mare.

Pentru casele de pariuri, cele cinci succese din tot atâtea finale ale Sevillei nu contează decisiv. Dimpotrivă. Bookmakerii văd în Inter favorita la trofeu, cu cotă de 2,15, faţă de 3,60 pentru andaluzi. Semn că evoluţia italienilor a fost privită ca fiind superioară spaniolilor, mai ales jocul cu Şahtior impresionând.

ADVERTISEMENT