Sport

L’Equipe, titlu genial după recordul mondial bătut de David: “Veni, Vidi, Popovici!”

Jurnaliștii din Italia, țara care găzduiește Europenele de natație, dar și de pe alte meridiane ale planetei, sunt la picioarele lui David Popovici după senzaționala cursă în finala de 100 metri liber de astăzi.
13.08.2022 | 22:18
LEquipe titlu genial dupa recordul mondial batut de David Veni Vidi Popovici
Presa internațională elogiază performanța izbutită de David Popovici la Roma.
ADVERTISEMENT
14-08-2022
07:29

L'Equipe, titlu genial după recordul mondial doborât de David: "Veni, Vidi, Popovici!"

Francezii de la L’Equipe au avut un titlu pe măsura performanțelor obținute de David Popovici la Roma: “Vedi, Vidi, Popovici”

Aurul și recordul mondial reușite astăzi de David Popovici în finala de 100 metri liber la Europenele de natație au făcut imediat înconjurul planetei. Iar presa internațională se întrece în elogii pentru fenomenalul român.

”David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!”, scriu jurnaliștii italieni

Firesc, ținând cont că Roma găzduiește, în Stadio de Nuoto din Roma, Europenele de natație, jurnaliștii italieni acordă competiției spații importante.

ADVERTISEMENT

Iar Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație din Italia, i-a dedicat un articol separat. Sub titlul ”Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, jurnaliștii îl prezintă pe fenomenul din România. Și dau detalii despre filosofia sa de viață.

În timp ce colegii lor de la Oa Sport au titrat: ”David Popovici nu e om, e de pe altă planetă!”. Iar Corriere dello Sport a scris: ”Ispravă istorică a românului de 17 ani, care oprește cronometrul la 46” 86”.

ADVERTISEMENT

Lucru, de altfel, remarcat și de Tuttosport. ”Sportivul născut în 2004 scrie istorie”, spun jurnaliștii. Care oferă și declarația plină de fair-play a italianului Miressi. Care a terminat al treilea. ”Am încercat, i-am fost aproape. Dar mai am mult de lucru”, a spus italianul.

În timp ce francezii de la L’Équipe, impresionați de performanță, i-au dedicat un material amplu. ”David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo” a titrat celebrul cotidian.

ADVERTISEMENT

Care menționează: ”La doar 17 ani, David Popovici a confirmat toate așteptările zdrobind concurența în finala la 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de la Roma. Bonus, un nou record mondial (46”86).

Românul îl șterge din statistici pe brazilianul César Cielo. Cel care a devenit, tot la Roma, primul om care a coborât sub 47 de secunde în 2009 (46”91). Dar purtând un costum de poliuretan”.

ADVERTISEMENT

De altfel, și spaniolii de la Marca scot în evidență că David Popovici a izbutit să bată recordul fără a beneficia de echipamentele speciale. ”Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”, menționează jurnaliștii iberici.

ADVERTISEMENT