News

BAC 2019. Ce subiecte s-au dat la biologie vegetală și animală. Rezolvare și barem – UPDATE

04.07.2019 | 10:20
BAC 2019 Ce subiecte sau dat la biologie vegetala si animala Rezolvare si barem  UPDATE
Joi, 4 iulie are loc proba scrisă la bilogie din cadrul examenului de bac Sursa foto:

Candidații care s-au înscris la examenul de bacalaureat vor susține joi, 4 iulie 2019 proba la alegere a profilului și specializării. Elevii claselor a XII-a au la alegere biologie vegetală și animală (clasele IX-X) sau anatomie (clasele XI-XII). Elevii sunt așteptați în instituțiile de învățământ unde se susțin probele scrise până în ora 8:30. FANATIK vă ține la curent cu subiectele la biologie de la proba la alegere a examenului de BAC.

Update, ora 13.11: Edu.ro a anunțat data oficială la care apar rezultatele la Bacalaureat! Puteți vedea AICI când apar primele note și când apar rezultatele finale.

UPDATE, ora 10.20: Edu.ro va publica subiectele baremul și rezolvarea la biologie la ora 15.00. Acestea vor fi disponibile AICI. Proba la alegere este ultima de la examenul de BAC 2019, absolvenții de liceu urmând să afle săptămâna viitoare ce note au luat.

Modele de subiecte bacalaureat 2019 la biologie animală și vegetală

Anul acesta BAC-ul a fost subiectul unei dezbateri aprige după ce fostul ministru Valentin Popa a vrut ca subiectele de la examen să fie grilă. Valentin Popa și-a dorit ca 40% dintre subiecte să fie grilă, dar până la urmă ministrul a menținut subiectele clasice. Examenul de bacalaureat se desfăşoară şi anul acesta conform metodologiei din 2011.

Candidații care susțin examenul de bacalaureat vor fi supravegheați cu camere video și audio. În plus, în sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele primite de la Ministerul Educației Naționale vor fi supravegheate audio-video. Absolvenții de liceu nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri sau alte sacoșe similare, telefoane mobile, tablete etc. Elevii pot lăsa aceste obiecte acasă, în caz contrar sunt obligați să le depoziteze într-o sală aleasă de comisie. Elevii care refuză să depoziteze aceste obiecte NU sunt primiţi în examen.

Elevii care nu respectă aceste reguli, sunt prinși vorbind între ei sau copiind sunt eliminați din examen și nu mai au dreptul să se înscrie în următoarele două sesiuni ale bacalaureatului. Examenul de bacalaureat se susține fără a achita vreo taxă. Elevii vor plăti însă taxă de examen începând cu a treia sesiune. Anul trecut taxa a fost de 280 de lei.

 

Model de subiecte la biologie
Model de subiecte la biologie

Când are loc a doua sesiune a bacalaureatului 2019

Elevii care nu vor reuși să promoveze în această vară examenul de bacalaureat mai au o șansă în toamnă. În perioada 15 – 19 iulie va avea loc înscrierea candidaților, iar pe 26 iulie se pot înscrie candidații care au promovat la corigențe. Calendar BAC 2019 sesiune de toamnă pentru probele scrise: limba și literatura română, 21 august, limba și literatura maternă, 22 august, proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică), 23 august și proba la alegere a profilului și specializării, 26 august.

Probele orale ale examenului de bac din sesiunea de toamnă vor avea loc în prioada 27 august – 3 septembrie, după cum urmează:

  • 27-28 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
  • 30 august și 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale
  • 2 – 3 septembrie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională

Afișarea rezultatelor de la probele scrise ale examenului va avea loc pe 3 septembrie. Între orele 12:00 – 16:00, în aceeași zi, se vor depune contestațiior care se vor rezolva în perioada 3 – 6 septembrie. În data de 7 septembrie se vor afișa rezultatele finale ale examenului de bacalaureat.