News

BAC 2019: Ce subiecte s-au dat la informatică. Barem și rezolvare, conform edu.ro – Update

04.07.2019 | 08:40
BAC 2019 Ce subiecte sau dat la informatica Barem si rezolvare conform eduro  Update
ADVERTISEMENT

Joi, 4 iulie, este ziua care pune capăt primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an. Elevii claselor a XII-a care au absolvit cursurile unui liceu cu profil real pot opta astăzi pentru a susține proba scrisă la Informatică.

Update, ora 11.10: Edu.ro va publica subiectele la informatică, la ora 15.00. Tot atunci, vor fi disponibile baremul și rezolvarea oficială a cerințelor. Acestea vor fi disponibile AICI. Aceasta a fost ultima probă de la bacalaureat, iar  elevii vor afla rezultatele săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Ce subiecte s-au dat la Informatică

În ceea ce privește subiectele, Ministerul Educației a publicat o serie de modele cu cerințe similare celor pe care absolvenții ciclului liceal vor trebui să le rezolve în timpul testării propriu-zise. Acestea pot fi descărcate de pe site-ul edu.ro, dedicat.

Pentru ultima probă a examenului maturității, elevii vor putea alege una dintre disciplinele studiate în cei patru ani de liceu, în funcție de profilul și specializarea urmate. Pe lângă Informatică, cei care au absolvit un liceu cu profil real, pot opta pentru Fizică, Chimie și Biologie. Umaniștilor, în schimb, le vor fi testate cunoștințele acumulate în materie de Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

ADVERTISEMENT
Ce subiecte au picat la proba de Informatică. Sursa foto: Adevarul
Ce subiecte au picat la proba de Informatică. Sursa foto: Adevarul

Cele mai haioase perle de la Limba Română

Ca în fiecare an, examenul de Bacalaureat nu a fost lipsit de perle, proba la limba română furnizând nenumărate greșeli, care mai de care mai amuzante. După ce s-au amuzat copios, profesorii însărcinați cu corectarea lucrărilor le-au făcut publice.

Poietul lasă moștenire urmașilor o grămadă de poiezii mizerabile”, „Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi, bijuterii”,  „Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu”, sau „În cimitir toată lumea dormea- sicriele, coroanele, amorul… iar mortului îi atârnau aripile”, sunt doar câteva dintre răspunsurile oferite de elevii claselor a XII-a, stârnind amuzamentul tuturor.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, primul subiect, ale cărui cerințe vizau un text la prima vedere, a fost la rândul său o sursă inepuizabilă de perle pentru absolvenții ciclului liceal: „Autorul se numește Maior. Pentru că a devenit cunoscut s-a denumit Mariorescu. Am uitat mai cum” , „Oratorul apărea plutind și îmbrăcat în mare fel. Prietenul lui dădea din picioare când trebuia să termine”, „Scăpai de rușine înseamnă că a urinat pe el”.