News

BAC 2019. Cum se rezolvă, de fapt, subiectele de la matematică – Update

03.07.2019 | 12:26
BAC 2019 Cum se rezolva de fapt subiectele de la matematica  Update
Rezolvarea subiectelor la matematică la examenul de bacalaureat din 2019

Emoții mari pentru elevii care au terminat liceul și în această zi de miercuri. Cei care au terminat la Real au avut la proba obligatorie a profilului subiecte la Matematică, fie de categoria M1, fie de categoria M2 sau M3. Această probă este de obicei cea mai dificilă de la examenul de Bacalaureat, în special pentru elevii de la profilul de mate-info. FANATIK vă va prezenta modul în care se rezolvă subiectele de la ambele probe de matematică, la examenul de bacalaureat 2019, în câteva momente.

Update, ora 13.05: Profesorul Costel Chiteș de la liceul Tudor Vianu face rezolvarea subiectelor pentru Libertatea (vezi video de mai jos). Baremul și rezolvarea oficială vor fi disponibile pe edu.ro, după ora 15.00.

Cum se rezolvă subiectele de la matematică la BAC 2019

Rezolvarea subiectelor la matematică va fi disponibilă în curând pe site-ul edu.ro, acolo unde este așteptat baramul de corectat. La subiectul M1, elevii au avut de rezolvat un subiect foarte greu și mulți dintre cei care au dat bacalaureatul au părăsit sala întrucât subiectul li s-a părut mult prea greu.

Astfel, la M1, la primul subiect elevii au primit o intersecție de funcție, o probabilitate, un exercițiu de identitate trigonometrică și un exercițiu în care să arate că un numar e întreg. La al doilea subiect au primit o matrice, să calculeze determinantul și un polinom, asta în timp la al treilea subiect au primit un exercițiu prin care să facă monotonia unei funcții și o integrală.

Rezolvarea subiectelor la matematică la examenul de bacalaureat din 2019
Rezolvarea subiectelor la matematică la examenul de bacalaureat din 2019

În paralel cu examenul de la matematică a avut loc și examenul de la Istorie

Dacă studenții la Real au avut parte de un examen dificil la matematică, la Uman proba obligatorie a profilul a fost examenul de la Istorie. La acest examen, elevii au trebuit să rezolve la subiectul 1 mai multe cerințe, pornind de la un text despre URSS și comunism. La cel de-al treila subiect, elevii au avut de compus un eseu pe tema spațiului românesc în perioada Evului Mediu.

După proba obligatorie a profilului, elevii vor avea joi proba la alegere a profilului, ultima probă scrisă de la Bacalaureat.