News

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor de la geografie

04.07.2019 | 11:15
BAC 2019 Rezolvarea subiectelor de la geografie
ADVERTISEMENT

Astăzi, elevii claselor a XII-a din întreaga țară susțin ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, care le permite alegerea disciplinei, în funcție de profilul și specializarea umate. Cei mai mulți dintre umaniști optează, pentru o testare la geografie, în detrimentul unor discipline pentru economie, filosofie, logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Cum se rezolvă subiectele la Geografie

În ceea ce privește acestei probe, Ministerul Educației a publicat o serie de modele cu cerințe asemănătoare celor pe care absolvenții claselor de liceu vor trebui să le rezolve în momentul examenului propriu-zis. Acestea pot fi descărcate de pe Edu.ro, site-ul dedicat instituției conduse de Ecaterina Andronescu, alături de baremul de corectare, pentru calcularea punctajului. Rezolvarea și baremul sunt disponibile AICI.

ADVERTISEMENT

Testările scrise au început pe 1 iulie, cu proba la Limba şi literatura română, urmată a doua zi de limba maternă. Pe 3 iulie, absolvenții profilului real au susținut examenul la Matematică, în vreme ce umaniștii au avut parte de subiecte la disciplina Istorie.

Probele scrise ale Bacalaureatului le dau serioase bătăi de cap elevilor. Sursa foto: Ziarul Bursa
Probele scrise ale Bacalaureatului le dau serioase bătăi de cap elevilor. Sursa foto: Ziarul Bursa

Probele sunt monitorizate audio-video

Totodată, Ministerul Educației a dat publicității și o serie de reguli, pentru ca examenul maturității să se desfășoare în condiții optime. Astfel, în metodologia întocmită de reprezentanții instituției conduse de Ecaterina Andronescu se menționează că sălile au fost dotate cu camere audio-video, pentru monitorizarea în permanență a probelor.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, profesorii examinatori sunt obligați să interzică accesul cu obiecte care ăpt fi folosite pentru rezolvarea subiectelor. În această categorie se încadrează manuale, dicționare, notițe, sau orice alte însemnări care ar putea fi utilizate petru rezolvarea subiectelor. Încălcarea tuturor acestor dispoziții atrage automat eliminarea din examenului a candidatului în cauză.

Accesul absolvenților de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Candidații care au telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe sau orice alte materiale cu care nu au voie să intre în examen vor primi un plic în care să le introducă și le pun în sala de depozitare a obiectelor personale”, precizează Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Ecaterina Andronescu vrea să modifice examenul de Bacalaureat

Eu cred că obligaţia noastră este să dezvoltăm un învăţământ creativ. Un om care nu produce idei, un om care nu este capabil să fie creativ în fiecare zi, nu se poate ridica de la orizontală, metaforic vorbind. De aceea, eu cred că obligaţia învăţământului este să pună accent pe creativitatea elevului.    Să nu omoare creativitatea prin autoritate excesivă, să îl lase pe elev să producă idei în clasă, să caute soluţii, chiar dacă nu întotdeauna soluţia cu care vine elevul este perfectă sau cea bună. Dar el a gândit soluţia aceea.   

Trebuie să îl determinăm să gândească, să îi formăm aceste mecanisme. Această probă este văzută ca o probă care integrează mai multe discipline şi care ne arată nouă dacă cel şcolit a înţeles ceea ce i s-a predat, a înţeles ceea ce a acumulat în cunoaştere şi poate să folosească aceste acumulări în practică. (…) Încercăm să ne uităm puţin pe organigrama ministerului şi chiar să avem acolo o structură care să se ocupă de această latură a creşterii puterii de imaginaţie, de creativitate, de inovare a elevilor” , a declarat Ecaterina Andronescu într-un interviu acordat în urmă cu câteva luni.

ADVERTISEMENT

 

 

„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân joi sub cod de caniculă prelungit. HARTĂ
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie...
Milionara de 75 de ani care arată ca o adolescentă, apariţie de senzaţie în halat: Bună, frumuseţe!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite...
Suma uriașă pe care Antena a plătit-o lui Ianis Hagi pentru a transmite nunta fotbalistului la TV
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu...
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus...
Suma URIAȘĂĂĂ primită de Ianis Hagi de la Antena 1. Nunta i-a adus bani muuuuulți în conturi. Poate să-și cumpere 3 vile cu ei!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el