News

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Istorie

03.07.2019 | 11:42
Elevii au susținut astăzi proba la istorie. Sursa foto - facebook

FANATIK îți prezintă rezolvarea subiectelor la Istorie. Astfel, absolvenții de liceu susțin astăzi o nouă probă scrisă la Bacalaureat 2019. Este o probă obligatorie a profilului matematică sau istorie. Vă reamintim că subiectele și baremul de corectare de la istorie BAC 2019 vor fi publicate pe www.fanatik.ro, imediat după anunțarea lor. Deocamdată, toți elevii care s-au înscris la Bacalaureat au primit formularele de examen. VEZI AICI REZOLVAREA SUBIECTELOR LA ISTORIE

Rezolvarea subiectelor la Istorie

Ca de fiecare dată până acum și subiectele de la examenul de Istorie au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa. Vă readucem aminte că examenul de Bacalaureat a început în 3 iunie, cu proba orală la limba română, cea căreia i s-a spus proba A. Testarea a continuat cu evaluarea competenţelor digitale, adică proba D, iar în perioada 12-13 iunie s-a desfăşurat evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, proba C.

În ceea ce privește examnul scris totul a început cu examenul la Limba şi literatura română. După matematică sau istorie urmează ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării. Candidații vor avea apoi la dispoziție câteva zile de respiro și mai ales emoții, cât timp lucrările sunt corectate. Primele rezultate de la BAC 2019 vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Aproape imediat vor fi deschise şi contestaţiile.

Rezolvarea subiectelor la Istorie. Bacalaureat
Astăzi s-a dat și proba la matematică. Sursa foto – facebook

Cum poate fi declarat promovat un candidat

Astfel, cine nu e mulţumit de nota primită trebuie să solicite o reevaluare între orele 12:00 şi 16:00, în aceeaşi zi în care sunt anunţate rezultatele. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie. Afişarea rezultatelor se va face în centrele de examen, dar și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să ia nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, dar la final să obține media 6 (cel puţin) la probele scrise.