News

BAC 2019. Rezolvarea subiectelor la Limba și literatura maternă

02.07.2019 | 13:46
BAC 2019 Rezolvarea subiectelor la Limba si literatura materna

Absolvenții de clasa a XII-a au căutat astăzi rezolvarea subiectelor la Limba și literatura maternă a examenului de Bacalaureat 2019! Marți, elevii care aparțin uneia dintre minoritățile prezente în România care au terminat clasa a XII-a au susținut proba la limba maternă.

Rezolvarea subiectelor la Limba și literatura maternă

Această probă a examenului maturității testează elevii minoritari la una dintre limbile maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Proba la limba i literatura maternă a început la ora 9:00 sau cu o mică întârziere, de la caz la caz, în funcție de cât de eficient se împart subiectele. Examenul a început din momentul în care toți elevii au primit subiectele. Ei au avut la dispoziție trei ore pentru rezolvare. Chiar dacă nu știi să rezolvi niciun subiect, nu poți să ieși din sală decât după o oră și jumătate.

În sălile de examen, elevii n-au voie să aibă asupra lor ghiozdane, rucsacuri, genți, telefoane mobile și alte dispozitive electronice sau cărți, caiete, fițuici etc., orice ar putea fi sursă de inspirație. În sala de examen se intră doar cu instrumentele de scris și cu buletinul, iar elevii trebuie să se prezinte la liceu în intervalul ora 7:30 – 8:30.

Rezolvarea subiectelor la Limba și literatura maternă
Rezolvarea subiectelor la Limba și literatura maternă

Baremul de rezolvare a subiectelor:

Se punctează orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor. Nu se acordă fracțiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cle precizate explicit prin barem. Se acordă 10 puncte din oficiu.

Pentru subiectul 1 se acordă 30 de puncte, pentru subiectul 2 se acordă alte 30 de puncte, iar pentru al 3-lea subiect se acordă tot 30 de uncte.

Cei prinși cu copiuțe sau orice alte surse de ”inspirare” sunt scoși imediat din sala de examen și nu vor mai avea voie să susțină celelalte robe ale examenului de Bacalaureat 2019. De asemenea, elevii prinși cu ocaua mică nu vor mai avea voie să susțină examenul maturității timp de două sesiuni!