News

BAC 2020. Rezolvare subiecte Geografie. A fost publicat baremul pe edu.ro

25.06.2020 | 15:08
BAC 2020 Rezolvare subiecte Geografie A fost publicat baremul pe eduro
Află ce subiecte au picat la Geografie și cum trebuiau rezolvate. Sursa foto: Sputnik
ADVERTISEMENT

Acum că elevii claselor a VIII-a din întreaga țară au scăpat de stresul probelor Evaluării Naționale, a venit rândul absolvenților de liceu să simtă pe propria piele fiorii examenului de bacalaureat, un examen desfășurat în condiții cât se poate de speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Update ora 15.00.  Subiectele şi baremele la proba de Geografie au fost publicate pe site-ul edu.ro.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI: Barem geografie

Update ora 11.30. Absolvenții de liceu încheie astăzi prima sesiune de bacalaureat din acest an, cu proba la alegere a profilului și a specializării.

Elevii de clasa a XII-a au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva cerințele de la Geografie.

Vezi AICI ce subiecte au primit la Geografie

Update ora 11:01. Baremul oficial de corectare al subiectelor la Geografie de la Bacalaureat 2020 vor afişate de Ministerul Educaţiei la ora 15:00, aşa cum s-a procedat şi până acum.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, tinerii promit să se adapteze și să obțină note care să le permită o intrare triumfală în mediul universitar, noua etapă a educării și formării lor profesionale.  Fiecărui candidat îi va fi măsurată temperatura înaintea intrării în sala de examen, iar în cazul în care aceasta depășește maximul admis, 37,3 grade, vor trebui să plece acasă și să aștepte sesiunea specială.

Cât despre rezultate, acestea vor fi disponibile doar în format electronic, la fel ca în cazul Evaluării Naționale de săptămâna trecută. Astfel, elevii vor primi câte un cod unic și doar acesta va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media, fără nume și prenume. Decizia vine ca urmare a refuzului părinților ca datele copiilor să fie prelucrate.

ADVERTISEMENT

Cum se rezolvă subiectele la Geografie. Edu.ro publică baremul de corectare

Joi, 25 iunie, este programată proba la alegere în funcție de profilul și specializare liceului absolvit, iar mulți dintre umaniști optează pentru o testare la Geografie. Și dacă nu vor ca subiectele să îi ia „pe nepregătite”, trebuie să descarce modelele puse la dispoziție pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației.

În plus, la câteva ore după testare vor putea consulta baremul în funcție de care profesorii vor corecta toate lucrările scrise. În felul acesta își vor calcula punctajul și vor afla mult mai ușor ce note au obținut. Nu de alta, dar emoțiile sunt mari și știm că nimeni nu mai are răbdare până pe 30 iunie, când este programată afișarea rezultatelor.

ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020. Stabilirea rezultatelor finale

Sesiunea curentă a Bacalaureatului se încheie așadar joi, 25 iunie, cu proba la alegere în funcție de profilul și specilizarea urmate. Mai concret, fiecare dintre candidați are posibilitatea de a opta între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, în cazul în care au absolvit un liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

După evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru fiecare dintre cadidații înscriși la prima sesiune de Bacalaureat. Pentru elevii care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de Bacalaureat în cazul candidaţilor care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

ADVERTISEMENT