Joi are loc ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, iar una dintre acestea este Informatica. Examenul a început la 0ra 09:00 și elevii au avut trei ore pentru a rezolva subiectele.
Update ora 15:00. A fost afişat baremul pentru proba la Informatică.
Update ora 12:04. Elevii au primit varianta 6 de subiecte la proba de Informatică.
VEZI AICI SUBIECTELE PRIMITE LA INFORMATICĂ
Update ora 11:04. Baremul subiectelor la Informatică de la Bacalaureat 2020 vor fi publicate de Ministerul Educaţiei la ora 15:00.
Aproximativ 155.000 de candidați s-au înscris în această sesiune a examenului de Bacalaureat, iar dintre aceștia aproape 123.800 de absolvenți de liceu au fost din promoția curentă, iar 31.800 din promoțiile anterioare.
Până acum au fost susținute probele scrise la Limba și Literatura Română, Limba maternă și proba obligatorie a profilului: matematică, istorie, geografie, în funcție de caz. Ultima probă este cea la alegere, programată joi.
Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, examenul este organizat în 1095 de centre de examen. În București susțin probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzut pentru data de 30 iunie, până la ora 12:00. Rezultatele se vor face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.
Contestațiile pot fi depuse pe 30 iunie, între 16:00 și 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul 08:00-12:00. Acestea pot fi depuse și prin mijloace electronice, anunță Ministerul Educației și Cercetării. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.
Date fiind împrejurările speciale în care se desfășoară examenul de Bacalaureat, în sălile de clasă trebuie să fie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție anti-COVID-19:
Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele de Matematică și Geografie, candidații pot apela la instrumentele de desen.
„Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, precizează Ministerul Educației și Cercetării.
Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne sau notițe care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen și nu mai au voie să susțină următoarele două probe ale examenului de Bacalaureat.
Un candidat este declarat promovat dacă îndeplinește următoarele condiții: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea și obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.