News

BAC 2020. Rezolvare subiecte Informatică – Barem conform edu.ro. Update

25.06.2020 | 15:11
BAC 2020 Rezolvare subiecte Informatica  Barem conform eduro Update
BAC 2020. Rezolvare subiecte Informatică – Barem conform edu.ro. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Joi are loc ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, iar una dintre acestea este Informatica. Examenul a început la 0ra 09:00 și elevii au avut trei ore pentru a rezolva subiectele.

Update ora 15:00. A fost afişat baremul pentru proba la Informatică.

VEZI AICI BAREMUL la INFORMATICĂ, Bacalaureat 2020

Update ora 12:04. Elevii au primit varianta 6 de subiecte la proba de Informatică.

VEZI AICI SUBIECTELE PRIMITE LA INFORMATICĂ

Update ora 11:04. Baremul subiectelor la Informatică de la Bacalaureat 2020 vor fi publicate de Ministerul Educaţiei la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 155.000 de candidați s-au înscris în această sesiune a examenului de Bacalaureat, iar dintre aceștia aproape 123.800 de absolvenți de liceu au fost din promoția curentă, iar 31.800 din promoțiile anterioare.

Până acum au fost susținute probele scrise la Limba și Literatura Română, Limba maternă și proba obligatorie a profilului: matematică, istorie, geografie, în funcție de caz. Ultima probă este cea la alegere, programată joi.

ADVERTISEMENT

BAC 2020. Rezolvare subiecte Informatică – Barem conform edu.ro

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, examenul este organizat în 1095 de centre de examen. În București susțin probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzut pentru data de 30 iunie, până la ora 12:00. Rezultatele se vor face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

ADVERTISEMENT

Contestațiile pot fi depuse pe 30 iunie, între 16:00 și 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul 08:00-12:00. Acestea pot fi depuse și prin mijloace electronice, anunță Ministerul Educației și Cercetării. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.

Ce măsuri anti-COVID-19 trebuie respectate în sălile de clasă

Date fiind împrejurările speciale în care se desfășoară examenul de Bacalaureat, în sălile de clasă trebuie să fie asigurate următoarele măsuri de prevenire și protecție anti-COVID-19:

ADVERTISEMENT
  •  la intrarea în școală va fi măsurată temperatura (care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității;
  • vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini);
  • se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune);
  • în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2;
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare către sălile de clasă și spre alte încăperi sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
  • să fie săpun, prosoape de hârtie, dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
  • în sălile de clasă examenele se vor desfășura cu o distanță de doi metri între elevi/candidați;
  • timpul destinat elaorării lucrării scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele de Matematică și Geografie, candidații pot apela la instrumentele de desen.

“Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, precizează Ministerul Educației și Cercetării.

Candidatul va fi eliminat din examen pentru orice tentativă de fraudă

Candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne sau notițe care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în astfel de situații vor fi eliminați din examen și nu mai au voie să susțină următoarele două probe ale examenului de Bacalaureat.

Un candidat este declarat promovat dacă îndeplinește următoarele condiții: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea și obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

ADVERTISEMENT