News

BAC 2020. Rezolvare subiecte Limba Maternă – Barem conform edu.ro

23.06.2020 | 16:11
BAC 2020 Rezolvare subiecte Limba Materna  Barem conform eduro
Pe edu.ro vor fi publicate subiectele și baremele de corectare la limba maternă. Sursa foto: avantaje.ro
ADVERTISEMENT

Dacă elevii claselor a VIII-a din întreaga țară au scăpat de stresul probelor Evaluării Naționale, a venit rândul absolvenților de liceu să simtă pe propria piele emoțiile examenului de bacalaureat. Chiar dacă în acest an vor avea parte de condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii promit să se adapteze și să obțină note cât mai bune.

Nu de alta, dar sunt ultimele și cele mai importante testări înainte de a păși în mediul universitar. Înaintea intrării în sala de examen,  tuturor candidaților le este măsurată temperatura, iar în cazul în care aceasta depășește maximul admis, 37,3 grade, vor trebui să plece acasă și să aștepte sesiunea specială.

ADVERTISEMENT

Bac 2020. Află ce notă ai luat la limba maternă. Cum se rezolvă subiectele

VEZI AICI CE SUBIECTE AU PICAT LA LIMBA MATERNĂ. BAREME

Marți este programată proba la limba și literatura maternă, dedicată tuturor minorităților. Practic, tinerilor le va fi testat nivelul de cunoștințe la una dintre limbile maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană.

Iar dacă nu mai ai răbdare să aștepți până pe 30 iunie, când vor fi afișate primele rezultate, îți poți afla nota chiar la câteva ore după examen, întrucât pe edu.ro va fi publicat baremul după care profesorii se ghidează în corectarea lucrărilor scrise.

ADVERTISEMENT

Urmează proba obligatorie a profilului

În cursul zilei de miercuri, 24 iunie, peste 155.000 de absolvenți ai liceelor din toată țara sunt așteptați din nou în săli pentru a susține cea de-a doua probă a examenului maturității. De această dată, disciplina diferă în funcție de profilul urmat, astfel că elevii care au terminat un liceu de profil real își vor testa cunoștințele acumulate la Matematică, în vreme ce umaniștii vor avea parte de o testare la Istorie.

Sesiunea curentă a Bacalaureatului se încheie joi, 25 iunie, cu proba la alegere în funcție de profilul și specializarea urmate. Mai concret, se va putea opta între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru absolvenții de liceu cu profil real, în vreme ce elevii care au urmat un liceu cu profil umanist vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

ADVERTISEMENT

În contextul pandemiei de coronavirus, tuturor candidaților le va fi măsurată temperatura înaintea intrării în sala de examen. În cazul în care aceasta depășește 37,3 grade, vor fi obligați să se întoarcă acasă și să aștepte data de 6 iulie, când este programată sesiunea specială.

Totodată, fiecare dintre centrele de examen din țară va dispune de echipamente şi materiale de protecţie, fie că este vorba despre covoraşe dezinfectante, măști sau substanțe dezinfectante pentru mâini. În plus, se va realiza curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţei uşii, mânerelor de la geamuri, precum și a pervazului ferestrei prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie să se asigure în regim permanent existența de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar. Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent (față de minimum doi asistenți, câți erau până acum).

ADVERTISEMENT