ADVERTISEMENT
News

BAC 2020, sesiune august. Rezolvare subiecte Biologie – Barem conform edu.ro. Update

Autor: Alexandru Năstase | 26.08.2020 | 15:07
BAC 2020, sesiune august. Rezolvare subiecte Biologie – Barem conform edu.ro. Update
Biologia a reprezentat ultima probă a Bacalaureatului. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.

BAC 2020, sesiunea de august a programat ultimul examen, cel de biologie. Vorbim despre proba la alegere a profilului și specializării. Vă readucem aminte că în vară, în luna iunie, la Anatomie şi Genetică a fost extrasă varianta numărul 6 de subiecte.

ADVERTISEMENT

De altfel, elevii care au absolvit liceul și au susținut proba la biologie au avut la alegere între biologie vegetală și animală (clasele IX-X) sau anatomie (clasele XI-XII).

UPDATE: Conform procedurilor de la precedentele probe scrie, Ministerul Educației a publicat baremul la Biologie pe site-ul  edu.ro.

ADVERTISEMENT

Barem anatomie

Barem biologie

BAC 2020, sesiune august, proba de biologie

Trebuie specificat că odată cu probleme scrise de la Biologie, Fizică, Chimie și Informatică, susținute de elevii de la elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională, se încheie seria examenelor scrise de la Bacalaureat 2020.

Și în această ultimă zi a examenului, elevii înscriși trebuie să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă la Biologie durează 3 ore și începe la ora 9:00.

ADVERTISEMENT

Absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor scrise. Atât la biologie vegetală și animală (clasele IX-X), cât și la anatomie (clasele XI-XII), subiectele sunt similare ca structură: trei părți, bazate pe trei tipuri de cerințe a căror dificultate diferă.

În modele de subiecte la Biologie se specifică faptul că se punctează oricare altă modalitate de rezolvare a cerințelor, nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele prezentate explicit în barem și nu se acordă fracțiuni de punct. Nota finală se calculează împărțind punctajul obținut la 10.

ADVERTISEMENT

În mod categoric, elevii care au susținut în 2020 examenul de Bacalaureat au întâlnit condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus. În clase au fost asigurate măsurile de protecție. Mai mult de atât, la intrarea în școală a fost măsurată temperatura personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor, iar aceasta nu a trebuit să depășească 37,3 grade Celsius.

De asemenea, examenul a fost organizat cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. În sălile de de clasă au luat parte la examinare maximum 10 elevi, care au purtat obligatoriu mască, respectând toate măsurile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii au putut apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/ instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Este interzis cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

ADVERTISEMENT

Aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. E important de știut că cei care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în sala de examen.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!