News

BAC 2020, sesiune toamnă. Rezolvare subiecte Geografie – Barem conform edu.ro. Update

26.08.2020 | 15:04
Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi afișate după încheierea ultimei probe. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

BAC 2020, sesiunea de toamnă înseamnă alte emoții pentru absolvenții claselor a XII-a, mai ales că discutăm despre un examen desfășurat în condiții cât se poate de speciale din cauza pandemiei de coronavirus.

Ultima probă, cea de Geografie este una care a stârnit interes printre elevi. Baremul oficial de corectare al subiectelor la a fost afişat de Ministerul Educaţiei la ora 15:00, în ziua examenului, aşa cum s-a procedat şi până acum.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Baremele au fost publicate pe site-ul edu.ro.

Vezi aici Barem geografie

Rezolvare subiecte Geografie – Barem conform edu.ro

Cât despre rezultate, acestea vor fi disponibile doar în format electronic, la fel ca în cazul Evaluării Naționale sau a sesiunii de vară a bacalaureatului Astfel, elevii vor primi câte un cod unic și doar acesta va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media, fără nume și prenume. Decizia vine ca urmare a refuzului părinților ca datele copiilor să fie prelucrate.

De remarcat că mulți dintre umaniști optează pentru o testare la Geografie. Și dacă nu vor ca subiectele să îi ia „pe nepregătite”, trebuie să descarce modelele puse la dispoziție pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT

În plus, la câteva ore după testare vor putea consulta baremul în funcție de care profesorii vor corecta toate lucrările scrise. În felul acesta își vor calcula punctajul și vor afla mult mai ușor ce note au obținut. Nu de alta, dar emoțiile sunt mari și știm că nimeni nu mai are răbdare până când este programată afișarea rezultatelor.

Sesiunea curentă a Bacalaureatului se încheie așadar pe 26 august, cu proba la alegere în funcție de profilul și specilizarea urmate. Mai concret, fiecare dintre candidați are posibilitatea de a opta între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, în cazul în care au absolvit un liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

ADVERTISEMENT

După evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru fiecare dintre cadidații înscriși la a doua sesiune de Bacalaureat. Pentru elevii care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de Bacalaureat în cazul candidaţilor care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

ADVERTISEMENT

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

MEC precizează că la fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor).

“Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, se arată în comunicat.

 

ADVERTISEMENT