News

BAC 2020. sesiune toamna. Rezolvare subiecte Informatică – Barem conform edu.ro. Update

26.08.2020 | 15:17
BAC 2020 sesiune toamna Rezolvare subiecte Informatica  Barem conform eduro Update
Rezultate Bacalaureat 2020. Foto - Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă subiectele pentru proba de informatică a Bacalaureatului 2020, sesiunea toamnă, o sesiune care a început săptămâna aceasta, pe data de 24 august, cu proba la Limba și literatura română.

După ce vor trece examenul epidemiologic, elevii se vor pregăti de încă un examen, în speranța că de această dată vor obține o notă bună, sau cel puțin vor trece examenul.

ADVERTISEMENT

UPDATE: Ministerul Educației a publicat baremul la Informatică pe site-ul  edu.ro.

Barem informatică  limbajele C/C++ și Pascal

Filieră teoretică, profil real, specializare matematică-informatică / matematică-informatică intensiv informatică, Filieră vocațională, profil militar, specializare matematică-informatică

Barem Informatică limbajul Pascal

Filieră teoretică, profil real, specializare matematică-informatică / matematică-informatică intensiv informatică
Filieră vocațională, profil militar, specializare matematică-informatic

ADVERTISEMENT

Barem Informatică limbajele C/C++ și Pascal

Filieră teoretică, profil real, specializare științe ale naturii

Subiecte Bacalaureat 2020, informatică sesiunea de toamnă

În teorie, elevii vor intra în sala de clasă cel târziu la 8:30, și vor avea la dispoziție 3 ore pentru a susține examenul.

Subiectele diferă, desigur, în funcție de filiera, profilul și specializarea pe care le urmează elevii, lucru confirmat de MEC.

ADVERTISEMENT

Toate subiectele pe care le primesc elevii sunt obligatorii și din oficiu se vor primi 10 puncte, la fel ca în fiecare an.

Angajații școlilor se vor asigura că, înainte de examen, toți elevii vor avea mască de protecție în timp ce băncile, catedra, mânerele sau pervazul vor fi dezinfectate.

ADVERTISEMENT

„Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen. Pentru elevii care solicită şi primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naţionale în vederea susţinerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a examenului. Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete)“, au transmisspecialiștii din educație.

În contextul pandemiei de Covid-19 din acest an, subiectele nu vor conține materia din al doilea semestru, lucru de înțeles în condițiile în care elevii nu s-au putut deplasa la școală.

La fel ca în sesiunea Bacalaureatului 2020 din vară, elevii vor primi rezultatele anonimizat, pentru a fi respectat GDPR-ul.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au transmis reprezentanții MEC.

Totodată, toleranța pentru fraudă este zero, astfel că cei prinși că trișează vor fi scoși din examen. Acești elevi vor avea interzis la a mai participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen“ nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat, potrivit datelor oficiale oferite de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil, potrivit metodologiei specifice”, au mai adăugat cei de la MEC.

ADVERTISEMENT