News

BAC 2020. Rezolvare subiecte Matematică – Barem conform edu.ro

25.08.2020 | 15:10
BAC 2020 Rezolvare subiecte Matematica  Barem conform eduro
O asistenta medicala verifica temperatura unui elev care va sustine proba scrisa la Matematica, la examenul de Bacalaureat. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă rezolvarea subiectelor la proba de matematică, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2020. Vorbim despre a doua probă a examenului maturității.

Proba de la matematică de la BAC 2020 a debutat, conform programului, la ora 9.00. Elevii au avut trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor.

ADVERTISEMENT

La fel ca la Limba română, prima probă, de luni, și subiectele la matematică diferă în funcție de profilul și specializarea pe care le-au urmat elevii în liceu.

Rezolvare subiecte Matematică

UPDATE, 15:10. Ministerul Educației a publicat Subiectele și Baremul adecvat fiecăruia în parte de la proba de matematică de la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă.

ADVERTISEMENT

Barem la proba de matematică de la Bacalaureat – mate-info

Subiecte la proba de matematică de la Bacalaureat – mate-info

Barem la proba de matematică de la Bacalaureat – pedagogic

Subiecte la proba de matematică de la Bacalaureat – pedagogic

Barem la proba de matematică de la Bacalaureat – științe naturale

Subiecte la proba de matematică de la Bacalaureat – științe naturale

Barem la proba de matematică de la Bacalaureat – tehnologic

Subiecte la proba de matematică de la Bacalaureat – tehnologic

UPDATE, 12:14. Subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la proba de matematică de la BAC 2020, sesiunea se toamnă, pot fi consultate AICI.

Conform normei metodologice, la matematică elevii au de rezolvat trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii și se acordă 10 puncte din oficiu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Educaţiei, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare. Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august.

Atenție! În clase sunt asigurate măsurile de protecție. Ministerului Educației anunță că la intrarea în școală a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura, care nu trebuie să depășească 37,3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/ instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Este interzis cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. E important de știut că cei care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în sala de examen.

Sesiunea de toamnă se desfășoară după un calendar cât se poate de clar, un calendar care a debutat păe data de 24 august cu proba la Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Primele rezultate se vor afişa în data de 2 septembrie (până la ora 12:00). La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14:00-20:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

ADVERTISEMENT