ADVERTISEMENT
News

BAC 2020. Unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie. Rezultatele au fost afișate miercuri, 2 septembrie

Autor: Alexandru Năstase | 02.09.2020 | 12:39
BAC 2020. Unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie. Rezultatele au fost afișate miercuri, 2 septembrie
Rezultatele de la Bacalaureat sunt afișate fără numele elevului. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.

FANATIK îți spune unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie. Astfel, la fel ca la fiecare examen, site-ul oficial edu.ro este cel care publică și acum rezultatele obținute de elevi.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12:40. Rezultatele absolvenților de liceu care au participat la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020 au fost publicate pe Edu.ro.

UPDATE, 9:02. Emoțiile sunt tot mai mari în rândul elevilor care au susținut sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. În curând, rezultatele vor fi afișate.

ADVERTISEMENT

Peste 22.000 de absolvenţi de liceu au participat la proba obligatorie a profilului din sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Dintre cei care s-au înscris la examen, peste 6000 de candidaţi nu s-au prezentat la prob.

Zece dintre aceştia n-au ajuns pentru că se află internaţi, ori în izolare sau carantină din cauza COVID-19. La verificarea temperaturii corporale nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depăşească valoarea maximă de 37.3 grade.

ADVERTISEMENT

Unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie

Vă readucem aminte că la prima probă a examenului zece candidaţi nu au putut intra în săli din cauza febrei.  La proba obligatorie a profilului au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 55 de candidaţi.

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”, transmite Ministerul Educaţiei.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate înregistrate la probele scrise iar în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00, se vor putea depune contestaţiile, atât în format fizic, cât şi electronic.

ADVERTISEMENT

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie, acestea fiind publicate anonimizat.

La fel ca şi la Evaluarea Naţională, la BAC, candidaţii vor primi un cod unic pe baza căruia se vor identifica pe tabele şi în aplicaţia informatică pentru a-şi afla notele. Mai mulţi părinţi au fost împotriva prelucrării datelor personale ale elevilor, iar astfel s-a ajuns la această soluţie.

ADVERTISEMENT

De remarcat că probele de bacalaureat s-au încheiat după ce candidaţii de clasa a XII-a au susţinut probele la alegere ale profilului şi specializării, acestea fiind: fizică, chimie, biologie şi informatică la profil real, respectiv geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie la profilul uman.

Din cauza pandemiei de coronavirus, BAC 2020 s-a desfăşurat în condiţii speciale. Elevii au purtat măşti, au fost nevoiţi să treacă prin triaje epidemiologice şi au fost aşezaţi în bănci cu respectarea distanţării fizice.

Un candidat este declarat promovat la Bacalaureat dacă îndeplineşte simultan următoarele condiţii: recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5,00 (cel puţin) la fiecare dintre acestea şi obţinerea mediei 6,00 (cel puţin) la probele scrise.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Luminița Barcari a spus că, în cazul în care un elev pierde codul unic prin care își poate afla notele la Bacalaureat 2020, acesta poate fi recuperat.

„Școala are evidența în catalogul Centrului de examen, iar acel cod va fi comunicat elevului la nevoie”, a spus Luminița Barcari.

„Eu cred că sistemul nu are de ce să aibă erori, noi colaborăm cu o firmă care toată această platformă, toată baza de date, și sunt bine realizate. Inspectoratele au fost informate ce au de făcut și cred că informaticienii și-au făcut treaba foarte bine”, a adăugat Luminița Barcari.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!