News

BAC 2021 toamnă, subiecte la chimie. Ce le-a picat elevilor. Update

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2021 continuă cu proba obligatorie a profilului, una dintre acestea fiind cea de la chimie.
18.08.2021 | 15:16
BAC 2021 toamna subiecte la chimie Ce lea picat elevilor Update
BAC 2021 toamnă, subiecte la chimie. Ce le-a picat elevilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-08-2021
12:18

Bacalaureat 2021: edu.ro a publicat subiectele la chimie

Pe site-ul Edu.ro au fost publicate, în urmă cu câteva momente, subiectele de la proba scrisă la chimie, de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului.

Subiecte la chimie organică  – Bacalaureat 2021

Subiecte la chimie anorganică  – Bacalaureat 2021

18-08-2021
06:08

Proba scrisă la chimie de la Bacalaureat 2021 a început la ora 9.00

La ora 9:00 a debutat examenul la chimie de la sesiunea de toamnă de Bacalaureat. Aceasta este una din probele la alegere din aria profilului.

După primirea subiectelor, candidații au la dispoziție 3 ore (180 de minute) pentru rezolvare.

Conform regulilor prezentate de Ministerul Educației, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Elevii surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

18-08-2021
04:41

Candidații înscriși la proba de chimie de la Bacalaureat 2021 au început să intre în săli

Accesul candidaților în centrul de examen la proba de la chimie de la Bacalaureat se face în intervalul 7.30 – 8.30, pe baza actului de identitate. Proba începe la ora 9.00 și se întinde pe durata a 3 ore.

Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/ asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Proba examenului maturității este una scrisă, la fel ca celelalte două susținute anterior, elevii putând alege din chimia organică sau cea anorganică.

Candidații au fost primiți în sălile de examen la ora 9:00 și au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor, care vor fi publicate de FANATIK imediat ce vor fi disponibile.

ADVERTISEMENT

Bacalaureat sesiunea de toamnă 2021. Ce a picat la chimie

Programa de examen este realizată în conformitate cu prevederile programelor școlare în vigoare pentru învățământul liceal, variantele de subiecte având un grad mediu de dificultate.

Mai mult decât atât, examenul maturității nu vizează conținutul unui manual anume, candidații trebuie să știe ce sunt compușii organici, reacțiile, proteinele sau zaharidele, în cazul chimiei organice.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește chimia anorganică, elevii trebuie să fii studiat structura atomului, legăturile chimice, starea gazoasă, soluțiile apoase, reacțiile redox sau noțiuni de termochimie.

Reguli pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă 2021

Candidații care se prezintă la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat trebuie să știe că durata testului este de trei ore, indiferent de proba susținută.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nu trebuie uitat faptul că elevii se prezintă în sălile de examen având la îndemână actul de identitate, fără de care nu poți susține proba.

Pentru o notă cât mai mare și pentru cât mai multe cunoștințe candidații au la dispoziție modele de subiecte și teste de antrenament. Așadar, s-au putut pregăti din timp.

ADVERTISEMENT

Examenul de bacalaureat este supravegheat video. De asemenea, pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

O altă regulă de care se ține cont la examenul de bacalaureat este faptul că elevii nu au voie să introducă în săli cu ghiozdane, poșete sau diferite lucrări, printre care se numără dicționare sau notițe.

Totodată, candidații de la sesiunea de toamnă 2021 nu au voie să intre în sala de examen cu telefonul mobil sau orice altceva ce ține de tehnologie.

Când află elevii aflarea rezultatelor de la bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Data de 31 august 2021 este cea în care candidații de la bacalaureat află care sunt notele pe care le-au obținut. Rezultatele se afișează înainte de ora 12:00, la sediul unității unde a avut loc examenul.

În aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, elevii au posibilitatea să depună contestații, în cazul în care consideră că ar fi meritat o notă mult mai mare la o anumită materie sau mai multe.

Rezolvarea contestațiilor se desfășoară între 1 și 3 septembrie 2021, în timp ce rezultatele finale vor fi aflate pe data de 3 septembrie 2021.

Câți candidați sunt așteptați la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 2021

Potrivit datelor oferite de Ministerul Educației 47.544 de candidați s-au înscris la examenul de bacalaureat, după ce în prima sesiune s-au înscris 133.664 de elevi și au promovat 86.120.

Sesiunea de toamnă de anul acesta așteaptă și elevi din sesiunile anterioare fie că este vorba de cea din vară sau de anul trecut, însă trebuie știut un amănunt foarte important.

Candidații care susțin pentru a treia oară examenul de bacalaureat sunt nevoiți să plătească o taxă. Pentru toate probele se achită 290 de lei, pentru una singură- 65 de lei, iar pentru proba orală – 30 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: