News

BAC 2022. Subiecte rezolvate și barem la informatică, chimie și fizică. Update

Absolvenții de liceu susțin miercuri, 22 iunie 2022, proba scrisă la alegere a profilului și specializării (n.r. - proba E.d), în cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat.
22.06.2022 | 08:40
BAC 2022 Subiecte rezolvate si barem la informatica chimie si fizica Update
BAC 2022. Continuă emoțiile pentru absolvenții de liceu. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT
22-06-2022
12:30

BAC 2022. Subiecte rezolvate și barem la informatică, chimie și fizică, conform edu.ro

Ministerul Educației a prezentat subiectele și baremele de corectare aferente probei de alegere a examenului de Bacalaureat 2022.

Vezi AICI ce au avut de rezolvat elevii și baremul de corectare pentru informatică, chimie, fizică, filosofie, logică, sociologie și psihologie.

În funcție de specializare, elevii vor susține proba scrisă la Anatomie și fiziologie umană, Biologie vegetală și animală, Chimie, Economie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie și Sociologie.

Subiecte informatică BAC 2022

La ora 15:00, Ministerul Educației va publica subiectele rezolvate și baremele la informatică, chimie și fizică. Ulterior, FANATIK va actualiza informațiile în cel mai scurt timp. Examenul de Bacalaureat se desfășoară în două sesiuni, cea de vară și cea de toamnă.

ADVERTISEMENT

Examenul de Bacalaureat 2022 a început la 6 iunie, cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Ulterior s-a continuat cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, evaluarea competențelor digitale și evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probele scrise au început la 20 iunie 2022 și se vor încheia la 23 iunie 2022. Elevii vor afla primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 la 27 iunie 2022.

ADVERTISEMENT

La 30 martie 2022, elevii s-au familiarizat cu proba la alegere a profilului și a specializării în cadrul examenelor de simulare. Mai multe informații despre subiectele valabile pentru simularea probei scrise la Informatică au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Barem subiecte informatică BAC 2022

La 30 martie, baremul pentru subiectele date la Informatică (n.r. – baremul comun pentru limbajele C/C++ și Pascal) a fost publicat de Ministerul Educației. Elevii au avut trei ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor. Examenul de simulare a început la ora 9:00, dar accesul în săli a fost permis de la 8:30.

ADVERTISEMENT

În baremul valabil pentru Informatică se arăta că s-a punctat orice modalitate de rezolvare corectă a cerințelor. De asemenea, s-a subliniat că nu au fost acordate alte punctaje intermediare decât cele precizate explicit în barem.

Nu au fost acordate nici fracțiuni de punct și notarea a pornit de la cele zece puncte din oficiu. Nota finală a fost calculată prin împărțirea la zece a punctajului total acordat pentru lucrare.

ADVERTISEMENT

Utilizarea unui tip de date care depășește domeniul de valori precizat în enunț (de exemplu tipuri întregi cu semn pentru memorarea numerelor naturale, dimensiune a tablourilor) este acceptată din punctul de vedere al corectitudinii programului, dacă acest lucru nu afectează corectitudinea în funcționarea programului”, se mai arăta pe cdn.edupedu.ro.

Subiecte chimie BAC 2022

Elevii care vor susține examenul de Bacalaureat la Chimie au avut la dispoziție și teste de antrenament. În acest context, pe bac.simplu.info, la Chimie anorganică, subiectul de antrenament B a fost: ”Citiţi următoarele enunţuri. Dacă apreciaţi că enunţul este adevărat scrieţi, pe foaia de examen, numărul de ordine al enunţului şi litera A. Dacă apreciaţi că enunţul este fals scrieţi, pe foaia de examen, numărul de ordine al enunţului şi litera F.

1. Primul strat electronic al unui atom are două substraturi.

2. Clorura de sodiu este solubilă în solvenți polari.

3. În hidrura de sodiu, NaH, hidrogenul are numărul de oxidare pozitiv.

4. Clorul substituie iodul din iodura de potasiu, deoarece are caracter nemetalic mai pronunțat decât iodul.

5. În timpul funcționării pilei Daniell, anodul se consumă.”

Barem subiecte chimie BAC 2022

Conform sursei citate, rezolvarea subiectului notat cu 10 puncte a fost următoarea: 1. F; 2. A; 3. F; 4. A; 5. A. Așadar, au fost două enunțuri false și trei adevărate.

Subiecte fizică BAC 2022

La testul de antrenament pentru Fizică, subiectul II a fost următorul: ”Rezolvați următoarea problemă: (15 puncte) Sistemul din figura alăturată este format din două corpuri cu masele 1 2,5 kgm =  şi 2 0,1kgm = . Corpurile sunt legate printr-un  fir inextensibil, de masă neglijabilă, trecut peste un scripete lipsit de frecare și de  inerție.

Unghiul format de planul  înclinat cu  orizontala  este 37    ( )sin 0,6 =. Lăsat liber, sistemul pornește din repaus, corpurile deplasându-se uniform accelerat cu 21 m/sa =. Calculați:

a. valoarea tensiunii din firul care leagă cele două corpuri;

b. modulul forței de frecare la alunecare dintre corpul de masă 1m și planul înclinat;

c. valoarea coeficientului de frecare la alunecare dintre corpul de masă 1m și planul  înclinat;

d. modulul forței de apăsare exercitate asupra scripetelui.”

Barem subiecte fizică BAC 2022

A fost un subiect complex și care a necesitat un grad sporit de atenție. Rezolvarea acestuia a fost publicată pe bac.simplu.info.

ADVERTISEMENT