ADVERTISEMENT
Hotnews

BACALAUREAT 2015 / Probele SCRISE, în pericol. Profesorii refuză să SUPRAVEGHEZE elevii

 Examenul de BACALAUREAT de anul acesta nu este lipsit de probleme. Profesorii se tem să meargă ca supravegheztorii la probele scrise de teama de a nu fi acuzaţi chiar şi fără vină. Mulţi...
Autor: Ionuţ Cataramă | 19.06.2015 | 11:31
BACALAUREAT 2015 / Probele SCRISE, în pericol. Profesorii refuză să SUPRAVEGHEZE elevii

 Examenul de BACALAUREAT de anul acesta nu este lipsit de probleme. Profesorii se tem să meargă ca supravegheztorii la probele scrise de teama de a nu fi acuzaţi chiar şi fără vină. Mulţi dintre dascăli susţin că se tem să nu fie reclamaţi că au încălcat regulile de organizare, chiar dacă îşi fac treaba exact aşa cum trebuie. Frica de sancţiuni îi împiedică să accepte să supravegheze elevii în sălile de clasă la probele scrise pentru BACALAUREAT.

ADVERTISEMENT

“Există mai multe motive. Unul e stresul de sfârşit de an şi al doilea motivat de ideea de ce s-a întâmplat şi am auzit şi s-a mediatizat peste tot. Aş fi stresată că mi se poate întâmpla ceva, să fiu chemată la DNA”, a declarat Florentina Preda, profesor în Buzău, citată de România Tv.

“Există riscuri foarte mari ca aceşti profesori să ajungă în vizorul unor organe de cercetare penală, chiar la reclamaţia oricui numai de dragul de a o face”, a declarat Cristache Bratu, vicepreşedinte sindicat.

ADVERTISEMENT

Reguli stricte la BACALAUREAT 2015

Regulile sunt stricte şi anul acesta în cadrul examenului de BACALAUREAT. Absolvenţilor de liceu le este interzis sa intre in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, telefoane mobile sau casti audio. Cei care sunt prinşi încercând să copieze sunt eliminaţi din examen. Sancţiuni drastice sunt şi pentru profesorii care încearcă să ajute elevii să ia examenul.

Sursă: www.libertatea.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!