News

Bacalaureat 2019. Când se afișează notele finale ale sesiunii de toamnă

04.09.2019 | 10:20
Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a luat sfârșit. Sursa foto - facebook

Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă se apropie de final. Zeci de mii de elevi din întreaga țară au așteptat cu emoții rezultatele pentru examenul de maturitate. Nu toată lumea a sărbătorit. Au existat o mulțime de candidați nemulțumiți de notele primite. Aceștia nu au ezitat și au apelat la varianta contestației. Patru ore au avut la dispoziție din momentul în care notele au fost afișate. Atenție! Depunerea contestației nu înseamnă neapărat fericire.

Bacalaureat 2019

Notele pot scădea în urma recorectării lucrărilor. Rezultatele finale, după contestații, se afișează pe 7 septembrie. Recorectarea lucrărilor se va face după resigilarea lucrărilor. Candidaţii la bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrărilor vor lua la cunoştinţă sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus şi cu 0,10 şi cu 0,50 de puncte, iar nota finală este cea de la contestaţii, conform Ministerului Educaţiei Naţionale.

La fel ca la rezultatele de pe 3 septembrie, elevii trebuie să știe că cea mai rapidă metodă prin care pot afla notele finale fără să se mai deplaseze până la avizierul unității de învățământ este online-ul. Mai concret, acestea vor fi disponibile pe Edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației. Mai mult de atât, pe pagina dedicată a MEN vor fi afișate notele fiecărui candidat al examenului de Bacalaureat, în funcție de județul în care se află liceul absolvit.

Bacalaureat 2019. Bacalaureat
Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 septembrie. Sursa foto – facebook

Când se afișează notele finale ale sesiunii de toamnă

Practic, imediat ce accesezi rezultatele în funcție de județ ordonate alfabetic, vei intra pe lista cu toţi elevii din judeţul respectiv, aranjați în ordine alfabetică după nume. De aici încolo ai posibilitatea de a sorta rezultatele pe județ după medie și astfel vei regăsi aceeaşi listă, dar organizată în ordinea descrescătoare a mediei generale la Bacalaureat. Sunt şi elevi care poate sunt interesaţi de situația pe întreaga țară pentru a compara rezultatul lor.

Nimic mai simplu. Dacă rezultatul contestației este unul îmbucurător, atunci aceștia pot consulta harta interactivă, unde există opțiunea „vizualizare rapoarte pe țară”. Imediat, la distanță de un singur click se pot vedea aceste note.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri