News

Bacalaureat 2019. Ce note au luat Traian Băsescu şi Elena Udrea

06.07.2019 | 14:16
Bacalaureat 2019 Ce note au luat Traian Basescu si Elena Udrea

Subiectul Bacalaureat rămâne unul la modă, deși examenul de maturitate s-a încheiat pentru elevii care au absolvit clasa a 12-a. Între timp au apărut detalii picante despre oamenii din politica românească. Nu toți au fost prieteni buni cu învățătura. Ba chiar, unii dintre ei spun că și-au luat BAC-ul după ce au trecut de 30 de ani, pentru că, până atunci au fost prea ocupați să facă bani serioși. Un fost președinte al țării recunoaște că nu a avut o relație prea bună cu profesorii.

Ce note au luat Traian Băsescu şi Elena Udrea

Traian Băsescu a mărturisit că ”și acum, când văd un profesor, cred că o să-mi pună un patru!”. Cu toate acestea, Băsescu nu a avut emoții cu examenul de final de clasă a 12-a. Fostul șef de stat nu a rupt norii, dar a reușit să ia nota 7,40, una care i-a asigurat parcursul în continuare către cea mai înaltă funcție din stat. Elena Udrea, între timp fugită din țară tocmai în Costa Rica se laudă chiar că s-a mai inspirat în liceu și de prin copiuțe.

„Acum s-a prescris fapta așa că pot sa spun că s-a mai întâmplat așa în liceu. Cred că la fizică am copiat o dată, dar nu eram foarte bună, nu aveam o aplecare foarte mare pentru materia aceasta”, spunea Elena Udrea.  Și fostul ministru al Turismului a reușit să termine cu o medie destul de bună, aceasta primind 7,93 la examenul de bacalaureat. Nicolae Bănicioiu, omul care s-a ocupat atât de cabinetele de Sport, cât și de Sănătate spune că a avut o medie ”în jur de 8” și recunoaște că și el a avut tangențe cu copiuțele.

Ce note au luat Traian Băsescu şi Elena Udrea. Băsescu și Udrea
Elena Udrea și Traian Băsescu au avut note de peste 7 la Bacalaureat. Sursa foto – facebook

Robert Negoiță și Marian Vanghelie, BAC după 30 de ani

„Am luat tot în jur de 8. Opt zero nu știu cât, dar eu dădeam la Medicină și am dat bacul din păcate la matematică și la romană. Eu știu că am încercat să copiez, dar la școală nu mi-a reușit pentru că m-a prins. Era la limba romană, prin clasa a 5-a sau a 6-a, nu mai știu exact. M-a prins și după aia a trebuit să învăț mai mult decât ceilalți. La Bac n-am copiat că nu se putea. În ’98 a fost cel mai greu Bac, iar la facultate nu se punea problema să copiezi”, a declarat Bănicioiu.

În schimb, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a avut probleme mari cu bacalaureatul. Acesta a reușit să-l ia abia la 31 de ani. „Eram prea procupat să fac bani, decât să mă ocup de şcoală. Cred că la BAC am avut nota opt…, nu-mi mai amintesc”, spune Robert Negoiţă. Și Marian Vanghelie a aplicat aceeași rețetă. Și-a luat BAC-ul la 33 de ani după ce, cu o sesiune în urmă, a fost eliminat din examen pentru că profesorii l-au surprins în timp ce copia.