News

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la geografie – Barem și rezolvare conform edu.ro UPDATE

04.07.2019 | 10:23
Bacalaureat 2019 Ce subiecte au picat la geografie  Barem si rezolvare conform eduro UPDATE
Elevii claselor de liceu se pregătesc intens pentru proba la Geografie. Sursa foto:Alba 24

În cursul zilei de joi, 4 iulie 2019, elevii claselor a XII-a din întreaga țară au parte de emoțiile ultimei probe scrise a examenului de Bacalaureat. Sute de mii de absolvenți ai liceelor cu profil uman au parte astăzi de o testare la disciplina Geografie. FANATIK vă ține la curent cu subiectele de la examenul de Geografie, probă la alegere pentru elevii de la profilul uman.

Update, ora 13.11: Edu.ro a anunțat data oficială la care apar rezultatele la Bacalaureat! Puteți vedea AICI când apar primele note și când apar rezultatele finale.

Update, ora 12.10: La unul dintre subiecte, elevii ar fi avut de răspuns unor întrebări legate de Germania. Proba la geografie a fost aleasă de majoritatea elevilor de la profil uman la proba de alegere de la Bacalaureat.

UPDATE, ora 10.20: Edu.ro va publica subiectele baremul și rezolvarea la geografie la ora 15.00. Acestea vor fi disponibile AICI. Proba la alegere este ultima de la examenul de BAC 2019, absolvenții de liceu urmând să afle săptămâna viitoare ce note au luat.

Ce subiecte au picat la Geografie

În ceea ce privește subiectele, Ministerul Educației a dat publicității o serie de modele cu cerințe asemănătoare celor pe care tinerii vor trebui să le rezolve în timpul examenului propriu-zis. Acestea sunt disponibile pentru descărcare pe edu.ro, site-ul dedicat instituției conduse de Ecaterina Andronescu, după ora 15.00, când vor fi disponibile și baremul, dar și rezolvarea cerințelor

Această probă le oferă elevilor posibilitatea de a alege disciplina la care să fie testați, în funcție de profilul și specializarea urmate. Astfel, pe lângă Geografie, umaniștii au putut opta pentru Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie. De cealaltă parte, absolvenții liceelor cu profil real  au avut de ales între Fizică, Chimie, Biologie, sau Informatică.

Examenul de Bacalaureat se âncheie cu proba la Geografie. Sursa foto: a1.ro
Examenul de Bacalaureat se încheie cu proba la Geografie. Sursa foto: a1.ro

Regulamentul comunicat de Ministerul Educației

Pentru ca examenul de Bacalaureat să se desfășoare în condiții optime, reprezentanții Ministerului Educației au dat publicității o serie de reguli pe care absolvenții ciclului liceal înscriși la această sesiune sunt nevoiți să le respecte cu strictețe.

Astfel, printre obiectele pe care elevii nu au voie să le aibă asupra lor în sala de examen se numără: telefoane mobile, căști audio ,mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne,lucrări ale altor candidați sau orice tip de documente ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Totodată, camerele audio-video vor asigura monitorizarea pe toată durata probelor.

Accesul absolvenților de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Candidații care au telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe sau orice alte materiale cu care nu au voie să intre în examen vor primi un plic în care să le introducă și le pun în sala de depozitare a obiectelor personale” .

Incidente la proba de Limba română

Ca în fiecare an, probele acestei sesiuni a examenului maturității nu au dus lipsă de probleme. Spre exemplu, în timpul testării la Limba și literatura română, patru elevi au fost eliminați, întrucât profesorii examinatori au descoperit asupra lor telefoane mobile. Incidentele s-au petrecut în unitățile de învățământ din județul Alba.

Au fost eliminaţi din examen patru elevi: doi de la Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, unul de la Liceul Horea, Cloşca şi Crişan Abrud şi unul de la Liceul Dr. Lazăr Chirilă din Abrud. Din primele informaţii ştim că au avut telefoanele la ei, mai multe detalii vom afla după ce primim procesele-verbale” , informează Marcela Dărămuș, inspectorul șef de la IȘJ Alba.