News

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la istorie. Barem și rezolvare, conform edu.ro – Live UPDATE

03.07.2019 | 10:52
Bacalaureat 2019 Ce subiecte au picat la istorie Barem si rezolvare conform eduro  Live UPDATE
Absolvenții de liceu susțin, astăzi, examenul la proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică Sursa foto: capital.ro

Absolvenții claselor a XII-a continuă examenul de bacalaureat. Candidații de la profilul uman susțin astăzi proba scrisă la istorie, iar cei de la real proba scrisă la matematică. Elevii sunt așteptați la examen până în ora 8:30. La ora 9:00 elevii primesc subiectele tipizate și multiplicate și au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea lor. FANATIK vă tine la curent cu subiectele la istorie și vi le prezenta imediat ce sunt disponibile. De asemenea, vă vom prezenta și rezolvarea subiectelor.

Update, ora 12.28: Până la rezolvarea oficială a subiectelor, publicată de ministerul Educației, profesorii explică modul în care trebuiau rezolvate subiectele și unde au greșit elevii. Puteți vedea AICI ce trebuia făcut la proba de matematică.

UPDATE, ora 11.58: Rezolvarea și baremul oficial al subiectelor de la istorie sunt disponibile pe edu.ro de la ora 15.00. Acestea pot fi consultate AICI!

Update, ora 10.52: La subiectul I elevii au trebuit să rezolve mai multe cerințe, pornind de la un text despre URSS și comunism. La cel de-al treila subiect, elevii au avut de compus un eseu pe tema spațiului românesc în perioada Evului Mediu.

Update, ora 10.03: În câteva momente vor fi disponibile și subiectele de la istorie. Mulți dintre elevi au afirmat, înainte de a intra la examen, că își doresc ca la subiectul al treilea să aibă un eseu despre comunism, considerând că aceasta ar fi cea mai ușoară temă.

Update, ora 9.17: A început proba la istorie. Înainte de această probă obligatorie a profilului, elevii și-au exprimat speranța că anul acesta cerințele vor fi mai simple. În general, al treilea subiect le dădea mari bătăi de cap absolvenților de clasa a XII a, iar mulți se încurcau aici. În câteva minute, vom vedea și ce s-a dat la această probă.

Care sunt subiectele care au picat la bacalaureat la istorie

Candidații continuă să susțină astăzi examenul de bacalaureat. Prin urmare, elevii de clasa a XII-a care au terminat la profiul real susțin proba scrisă la matematică, iar cei de la uman proba scrisă la istorie. Proba scrisă la istorie a examenului de bacalaureat va începe la ora 9:00 în momentul în care în săli vor ajunge subiectele tipizate și multiplicate. Candidații au la dispoziție 3 ore pentru rezolvarea subiectelor.

Subiectele de la istorie din cadrul bacalaureatului sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare și Examinare. În plus, subiectele sunt elaborate având în vedere câteva criterii. Printre aceastea se numără: subiectele trebuie să fie în concordanță cu programele școlare, să aibă un grad de complexitate corespunzător programelor de bacalaureat, tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, sinteză și generalizare. Totodată, un alt criteriu după care se elaborează subiectele de la examen este timpul de rezolvare, acesta fiind de 3 ore.

Proba scrisă la istorie a bacalaureatului cuprinde 3 subiecte. Primele două subiecte conțin texte la prima vedere și au mai multe cerințe. La al treilea subiect candidații trebuie să elaboreze un eseu pe o temă istorică studiată la clasă (vezi modelele de mai jos).

Ce nu au voie să facă candidații de la bacalaureat

Candidații care susțin examenul de bacalaureat anul acesta trebuie să știe că nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsace sau alte sacoșe asemănătoare. Nici manualele, cărțile, notițele, ciornele sau alte caiete nu sunt permise în săli. „Se interzice candidaților să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați ori cu exteriorul.
Citeşte întreaga ştire: BAC Istorie 2019. Elevii de la profilul uman susțin proba obligatorie a profilului.”, potrivit MEN.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Candidații care sunt prinși vorbind între ei sau copiind sunt eliminați din examen și nu mai au voie să se prezinte la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.