News

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la matematică

03.07.2019 | 10:24
Bacalaureat 2019 Ce subiecte au picat la matematica

Astăzi are loc cea de-a doua probă scrisă de la Examenul de Bacalaureat din 2019, iar elevii au primit subiecte diferențiate la matematică, spre deosebire de cei care au ca probă obligatorie istoria. Astfel că există subiecte diferite pentru elevii de la pedagogic, științele naturii, matematică informatică și tehnologic.

Ce subiecte au picat la matematică la examenul de Bacalaureat 2019

Vezi aici, în timp real, care sunt subiectele care au picat la matematică. Cele mai dificile subiecte le pică, în mod tradițional, celor care au studiat intensiv matematica, adică elevii care au terminat liceul la Profilul Matematică Informatică. Ceva mai lejere sunt subiectele de la profilurile pedagogic, biochimie (științele naturii) și tehnologic. Examenul a început la ora 09:00 și ține trei ore.

Și această probă scrisă este supravegheată de camerele de luat vederi care sunt montate atât în sălile de examen cât și pe holurile liceelor. Intrarea la examen nu este permis cu elemente ajutătoare, adică elevii nu au voie cu însemne, manuale, notițe. Pot avea cu ei în plus față de alte probe creioane, radieră și trusa de geometrie.

Rezultatele se vor afișa pe 7 iulie 2019. Sursa foto: libertatea.ro

Calendarul probelor de la Bacalaureat – sesiunea de toamnă (august-septembrie)

Examenul de Bacalaureat continuă joi, 4 iulie 2019, cu proba la alegere. Elevii au putut alege între mai multe discipline, și acestea împărțite între profilurile uman și real. Cei de la real au putut alege între informatică, biologie, fizică și chimie. Cei de la uman au avut de ales între geografie, logică și argumentare, psihologie, economie, sociologie și filosofie.

La sesiunea de Bac din acest an au fost înscriși 136,000 de elevi, iar dintre aceștia, 19,000 sunt din promoțiile anterioare. Elevii care pică la examenul de Bacalaureat de acum au o a doua șansă la toamnă. Înscrierea pentru sesiunea de toamnă se face între 15 și 19 iulie 2019, iar pe 26 iulie are loc înscrierea elevilor care au promovat examenele de corigențe.

Proba scrisă la limba și literatura română are loc pe 21 august, pe 22 august 2019 are loc proba la limba și literatura maternă. Pe 23 august are loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 26 august se dă proba la alegere a profilului. Pe 27 și 28 august sunt evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 29 august se dă oralul la limba maternă.

Competențele digitale se vor evalua pe 30 august și pe 2 septembrie. Rezultatele se vor afișa pe 3 septembrie, iar pe 7 septembrie se afișează rezultatele finale în urma depunerii contestațiilor, conform calendarului prestabilit.