News

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la proba orală în limba engleză

12.06.2019 | 12:04
Bacalaureat 2019 Ce subiecte au picat la proba orala in limba engleza
Miercuri, 12 iunie, are loc proba orală la limba engleză pentru examenul de bacalaureat. Sursa foto:romanialibera.ro

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2019, începută pe data de 3 iunie, a pus astăzi punct probelor orale, odată cu testarea referitoare la competențele și cunoștințele acumulate de absolvenții de liceu, într-o limbă de circulație internațională.

Subiecte pentru proba orală la limba engleză

Zeci de mii de elevi ai claselor a XII-a din întreaga țară au susținut în cursul zilei de miercuri ultima probă orală a examenului maturității, care le pune la încercare competențele lingvistice. În ceea ce privește subiectele, Ministerul Educației a dat publicității un model cu cerințe asemănătoare similare celor primite în ziua testării propriu-zise.

Totodată, pe site-ul edu.ro, sunt disponibile pentru descărcare și baremele de corectare a subiectelor probelor lingvistice, la finalul cărora profesorul examinator va acorda fecărui elev în parte, unul dintre cele trei calificative:ultilizator mediu, avansat sau experimentat.

Noi emoții pentru elevii claselor a XII-a. Examenul de bacalaureat continuă. Sursa foto:click.ro
Noi emoții pentru elevii claselor a XII-a. Examenul de bacalaureat continuă. Sursa foto:click.ro

Când încep emoțiile probelor scrise

Pe data de 1 iulie 2019, elevii claselor a XII-a sunt așteptați în sălile de susținere a examenelor, pentru prima probă scrisă,  în care le vor fi testate cunoștințele la Limba și Literatura Română. Miercuri, 3 iulie, este programată proba la Matematică, pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real, în vreme ce elevii care au urmat un liceu de profil umanist, vor avea parte de o testare la  Istorie.

Pentru ultima probă scrisă, elevii au posibilitatea să aleagă diciplina la care vor fi testați, în funcție de profilul liceului pe care l-au urmat. Prin urmare, pe 4 iulie 2019, se va putea opta între Fizică, Chimie, Biologie, sau Informatică, pentru absolvenții de liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

Au fost date publicității și o serie de reguli, în vederea bunei desfășurări a examenului de maturitate. Astfel, printre obiectele pe care elevii nu au voie să le aibă asupra lor în sala de examen se numără: telefoane mobile, căști audio ,mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne,lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Accesul absolvenților de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Candidații care au telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe sau orice alte materiale cu care nu au voie să intre în examen vor primi un plic în care să le introducă și le pun în sala de depozitare a obiectelor personale” , se arată în Metodologia întocmită de Ministerul Educației.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS