News

Bacalaureat 2019. Cele mai tari perle de la Limba şi literatura română: “Arghezi este un Iisus”

02.07.2019 | 16:12
Bacalaureat 2019 Cele mai tari perle de la Limba si literatura romana Arghezi este un Iisus

De îndată ce proba scrisă la Limba și literatura română a luat sfârșit, profesorii din întreaga țară au început să corecteze lucrările absovenților claselor a XII-a, iar această sarcină nu este deloc ușoară. Ca în fiecare sesiune a examenului de Bacalaureat, nelipsitele perle au stârnit și de această dată amuzamentul cadrelor didactice. În rândurile următoare, FANATIK vă prezintă o selecție a celor mai haioase rezolvări găsite de elevi pentru subiectele primei testări a examenului maturității.

Cele mai amuzante perle de la Limba și literatura română

Poietul lasă moștenire urmașilor o grămadă de poiezii mizerabile”, „Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi, bijuterii”,  „Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu”, sau „În cimitir toată lumea dormea- sicriele, coroanele, amorul… iar mortului îi atârnau aripile” , sunt doar câteva dintre perlele descoperite de profesorii care corectează lucrările scrise ale probei la Limba română.

Mai mult decât atât, primul subiect, ale cărui cerințe vizau un text la prima vedere, a fost la rândul său o sursă inepuizabilă de perle pentru absolvenții ciclului liceal: „Autorul se numește Maior. Pentru că a devenit cunoscut s-a denumit Mariorescu. Am uitat mai cum” , „Oratorul apărea plutind și îmbrăcat în mare fel. Prietenul lui dădea din picioare când trebuia să termine”, „Scăpai de rușine înseamnă că a urinat pe el”.

Proba la limba română le-a pus serioase probleme elevilor de clasa a XII-a. Sursa foto: libertatea
Proba la limba română le-a pus serioase probleme elevilor de clasa a XII-a. Sursa foto: libertatea

Rezultatele se afișează pe 13 iulie

Miercuri, 3 iulie 2019, elevii vor trece prin emoțiile celei de-a doua probe a examenului de Bacalaureat. De data aceasta, disciplina diferă în funcție de profilul și specializarea urmate, astfel că absolvenții liceelor cu profil real vor susține proba de matematică, în vreme ce umaniștii vor avea parte de o testare la disciplina istorie.

Urmează apoi ultima probă, pentru a cărei disciplină elevii au posibilitatea să aleagă una dintre materiile specifice profilului fiecăruia. Este vorba despre Fizică, Chimie, Biologie, Informatică și Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.