News

Bacalaureat 2019. Edu.ro a publicat baremul de la Limba şi literatura română

01.07.2019 | 16:35
Bacalaureat 2019 Eduro a publicat baremul de la Limba si literatura romana

În cursul zilei de luni, 1  iulie 2019, elevii claselor a XII-a din întreaga țară au avut parte de emoțiile primei probe scrise a examenului de Bacalaureat. Este vorba despre testarea la limba și literatura română, De altfel, Ministerul Educației a dat publicității baremul în funcție de care profesorii vor corecta lucrările.

 Baremul de corectare poate fi consultat pe Edu.ro

Acesta este disponibil pentru descărcare pe Edu.ro, site-ul dedicat ministerului condus de Ecaterina Andronescu. Peste 130.000 de absolvenți ai ciclului liceal au fost așteptați astăzi în sălile de examen, pentru a susține prima testare scrisă.

Aceștia au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva toate subiectele, din momentul în care au fost distribuite. Mai mult decât atât, cerințele au fost diferite, în funcție de profilul și filiala absolvite de candidații la Bacalaureat.

Barem de corectare Limba Română
Barem de corectare Limba Română
Barem de corectare Limba Română
Barem de corectare Limba Română

Urmează proba de Matematică/Istorie

Conform calendarului oficial transmis de Ministerul Educației, miercuri, 3 iulie este programată proba la matematică pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real, în vreme ce elevii care au urmat un liceu cu profil umanist vor avea parte de o testare la Istorie.

Pentru proba care încheie această primă sesiune a examenului maturității, elevii vor avea posibilitatea să opteze pentru una dintre următoarele discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică pentru cei care  au absolvit un liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între  Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

 

Regulamentul transmis de Ministerul Educației

Totodată, Ministerul Educației a dat publicității o serie de reguli, pentru ca examenul de Bacalaureat să se poată desfășura în condiții optime. Astfel, elevilor le este interzis accesul cu obiecte precum telefoane, ghiozdane, notițe, manuale, cărți, dicționare și alte asemenea.

Accesul absolvenților de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Candidații care au telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe sau orice alte materiale cu care nu au voie să intre în examen vor primi un plic în care să le introducă și le pun în sala de depozitare a obiectelor personale” , se arată în Metodologia întocmită de Ministerul Educației.