News

Bacalaureat 2019. Incidente grave în Bihor, în timpul examenului. Ce au făcut 7 elevi

21.08.2019 | 16:59
Bacalaureat 2019 Incidente grave in Bihor in timpul examenului Ce au facut 7 elevi
ADVERTISEMENT

Incidente grave la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019, în Bihor! Șapte elevi au fost implicați într-un incident care le-a lăsat un gust amar atât profesorilor, cât și elevilor. Cei șapte absolvenți de liceu au încercat să le testeze vigilența profesorilor, însă nu au reușit.

Incidente la examenul de Bac 2019, sesiunea de toamnă în Bihor

Un număr de șapte elevi au fost prinși în timp ce încercau să copieze chiar de la prima probă a sesiunii de toamnă a Bac 2019, cea la limba și literatura română. Aceștia au fost prinși de profesorii supraveghetori cu telefoanele asupra lor, dar și cu căști.

ADVERTISEMENT

Așadar, pentru cei șapte elevi emoțiile examenului au luat sfârșit deoarece au fost dați afară din examen. Mai mult, aceștia nu vor mai avea voie să se înscrie la examenul maturității timp de două sesiuni. Toți cei șapte sunt elevi ai liceului Horvath Janos din Marghita.

Incidente Bacalaureat 2019 sesiunea toamna
Incidente Bacalaureat 2019 sesiunea toamna

Șapte elevi prinși cu telefoane și cu căști asupra lor

Peste 43.000 de tineri s-au înscris pentru a susţine probele examenului de Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; să susţină toate probele scrise şi să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea; să obţină media 6 cel puţin la probele scrise.

ADVERTISEMENT

Elevii care susțin proba de Bacalaureat nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare. Elevii sunt obligați să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare, care este stabilită de comisia de bacalaureat. Elevii care refuză să depoziteze aceste obiecte NU sunt primiţi în examen.

Lista obiectelor interzise în examen: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

ADVERTISEMENT

Candidaților la BAC le este interzis să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare. Cei care încalcă regulile sunt dați afară din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise, indiferent dacă acestea au fost introduse de ei sau de alți elevi sau profesori.