News

Bacalaureat 2019. Ce a pățit o fată care a fost prinsă cu telefonul în timpul BAC-ului

21.08.2019 | 12:03
Bacalaureat 2019. Ce a pățit o fată care a fost prinsă cu telefonul în timpul BAC-ului
Ce se întâmplă cu fata căreia i-a sunat telefonul în timpul primei sesiuni a Bacalaureatului *foto: edupedu.ro

O adolescentă din Alba Iulia s-a întors astăzi în sala de examen pentru a susține Bacalaureatul, după ce a reușit să își facă dreptate singură, dând în judecată Inspectoratul Școlar. Ea a fost acuzată de tentativă de fraudă și a fost eliminată în vară de la proba de Bacalaureat. Ar fi trebuit să aibă interdicție de înscriere la Bac pentru o perioadă de doi ani, dar judecătorii i-au dat câștig de cauză iar tânăra poate absolvi „examenul maturității” chiar în sesiunea din această toamnă.

Fata care a fost prinsă cu telefonul din greșeală în timpul examenului de Bacalaureat și-a făcut dreptate

Concret, eleva de la liceul „Regina Maria” din Alba Iulia care a fost eliminată în sesiunea de vară de la proba orală la limba engleză susține astăzi prima probă scrisă a examenului de bacalaureat. Asta deși Inspectoratul Școlar Județean Alba a decis că tânăra nu va mai putea da bac-ul timp de doi ani de zile deoarece a fost acuzată de fraudarea examenului.

Tânăra a contestat în instanță decizia ISJ și a avut câștig de cauză. Asta pentru magistraţii au spus că există anumite dubii cu privire la acuzaţii, deoarece fata a uitat telefonul în buzunarul din spate din cauza emoţiilor. Eleva susţine că, deşi era programată la ora 17, colegii au anunţat-o să vină mai repede, la ora 12, deoarece nu s-au prezentat toţi candidaţii. În plus, au motivat magistraţii, telefonul putea fi văzut de oricine şi faptul că a sunat, deci nu era pe silenţios, arată că tânăra nu a încercat să fraudeze examenul.

Ce se întâmplă cu fata căreia i-a sunat telefonul în timpul primei sesiuni a Bacalaureatului
Ce se întâmplă cu fata căreia i-a sunat telefonul în timpul primei sesiuni a Bacalaureatului *foto: realitatea.net

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului a început cu proba de limba și literatura română

Peste 43.500 de candidați din întreaga țară susțin în aceste zile sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2019, în speranța obținerii unor rezultate mai bune. Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, in totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Prima probă este cea de limba și literatura română iar subiectele vor putea fi consultate aici.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri