News
notix pixel id

Bacalaureat 2019, sesiunea de toamnă. Când se vor afişa rezultatele finale

22.08.2019 | 11:53
Când se vor afişa rezultatele finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019

Absolvenții de liceu care susțin acum sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor avea emoții mari pe data de 7 septembrie, când se vor afişa rezultatele finale! Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2019.

Când se vor afişa rezultatele finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019

Miercuri absolvenții de liceu au susținut proba la Limba și literatura română, iar joi, aceștia au susținut proba la limba maternă. Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 continuă vineri, 23 august, cu proba obligatorie a profilului (istorie sau matematică). Luni, 26 august 2019, absolvenții revin în sala de clasă, după weekend, cu proba la alegere (geografie, logică și argumentare, psihologie, sociologie, informatică, chimie, biologie sau fizică). Marți, 27 august, începe proba orală la limba română, care va continua și miercuri, 28 august.

Pe data de 29 august are loc proba orală la limba maternă, iar între 30 august și 2 septembrie are loc evaluarea competențelor digitale. Proba orală la o limbă de circulație internațională se va desfășura pe 2 și 3 septembrie. Primele rezultate de la sesiunea de toamnă se vor afișa pe 3 septembrie, iar între 4 și 6 septembrie se vor rezolva contestațiile depuse de elevi. Atenție! Contestațiile reprezintă o sabie cu două tăișuri. Notele finale pot fi mari, dar la fel de bine pot fi și mai mici decât cele inițiale! Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat de toamnă 2019 se vor afișa pe data de 7 septembrie.

Când se vor afişa rezultatele finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019
Când se vor afişa rezultatele finale la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019

Ce pățesc elevii prinși cu copiuțe

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. În continuare, NU este permis accesul în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare, precizează Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Potrivit metodologiei, candidații care sunt fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Elevii în cauză pot relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri