News

Bacalaureat 2019 toamnă. Ce subiecte au picat la Chimie și cum se rezolvau

26.08.2019 | 15:54
Bacalaureat 2019 toamna Ce subiecte au picat la Chimie si cum se rezolvau

Examenul de Bacalaureat 2019 de toamnă continuă astăzi cu ultima probă scrisă, cea la chimie (una dintre materiile la alegere). Elevii care au studiat la profilul de științe ale naturii aleg de obicei între disciplinele chimie și biologie. La chimie, subiectele sunt împărțite în funcție de alegerea școlarului, și anume, chimie organică și chimie anorganică.

UPDATE, 15:55 Ministerul Educației a afișat baremele de corectare pentru subiectele primite astăzi de cei care au dat Bacalaureatul de toamnă la chimie. VEZI AICI cum trebuiau rezolvate subiectele la chimie organică și chimie anorganică.

Bacalaureaut de toamnă la Chimie: ce subiecte le-a picat elevilor

Proba scrisă la chimie se desfășoară, în general, ca oricare altă disciplină. Examenul are o durată de trei ore cu începere de la ora 09:00, timp în care elevii trebuie să rezolve trei subiecte, care cresc în dificultate. Cerințele de la chimie organică sunt evident diferite de cele de la chimie anorganică.

Ministerul Educației va publica subiectele AICI, în jurul orei 15:00. Tot la linkul indicat se va afișa și baremul pentru examenul de la chimie, pentru ca elevii să își facî o idee cum trebuiau să rezolve subiectele pentru a-și face o idee, în mare, cam ce notă ar putea lua. Cei care pică examenul de toamnă se pot înscrie din nou pentru sesiunea de anul viitor.

Examenul de Bacalaureat de toamnă continuă după proba la chimie de astăzi cu cele orale. E important de menționat că elevii au putut alege între mai multe materii: chimie, fizică, biologie, informatică, psihologie, logică și argumentare, filosofie sau sociologie. Următoarea probă se susține pe 27 și 28 august 2019, proba orală la limba română.

bacalaureat toamnă chimie
Subiectele de la chimie sunt printre cele mai grele de la Bac. Sursa foto: Wikipedia

Calendarul desfășurării examenului maturității, după examenul de Bacalaureat de toamnă la chimie:

  • 29 august – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă;
  • 30 august și 2 septembrie – competențele digitale;
  • 2 – 3 septembrie: proba orală la o limbă de circulație internațională (engleză, franceză, germană, spaniolă sau italiană – printre cele mai des alese);
  • 3 septembrie: afișarea rezultatelor nedefinitive;
  • 4-6 septembrie: rezolvarea contestațiilor depuse pe 3 septembrie (până la ora 16:00);
  • 7 septembrie 2019: afișarea rezultatelor finale după rezolvarea contestațiilor.

E important de precizat că în momentul depunerii contestației, elevii își asumă modificarea notei, chiar și dacă aceasta va scădea drastic. Astfel, nota finală este cea de după contestație, chiar dacă înainte punctajul le era mai favorabil. La depunerea contestației, elevii depun o declarație pe proprie răspundere, pe care o și semnează, privind acest aspect.

Peste 40.000 de elevi s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat de toamnă la sesiunea din acest an. Pentru alte informații în legătură cu Bacalaureatul, puteți consulta pagina oficială dezvoltată de Ministerul Educației, bacalaureat.edu.ro.