News

Bacalaureat 2019 toamna. Ce subiecte au picat la evaluarea competențelor digitale

30.08.2019 | 09:21
Bacalaureat 2019 toamna Ce subiecte au picat la evaluarea competentelor digitale

Bacalaureat 2019 toamna continuă cu evaluarea competențelor digitale. Ca de fiecare dată, FANATIK îți spune care au fost subiectele gândite de Minister, de îndată ce ele vor apărea pe site-ul oficial, subiecte.edu.ro. Trebuie remarcat că evaluarea competenţelor digitale, proba D, are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie. Ultima testare este cea pentru competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, proba C, examen programat în zilele de 2 și 3 septembrie. VEZI AICI SUBIECTELE

Bacalaureat 2019 toamna

Toți cei care susțin acest examen al maturității trebuie să știe că rezultate vor fi afișate în centrele de testare şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, la fel ca la sesiunea de vară. Acum, acestea vor fi publicate pe data de 3 septembrie, până la ora 12,00. Este timp suficient pentru cei care nu sunt mulțumiți, dar n-ar strica să se miște repede. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse și contestaţiile. elevii trebuie să analizeze serios la ce probe solicită o reexaminare și să ceară acest lucru în maximum patru ore de la afișarea rezultatelor.

A fost o sesiune de toamnă în care candidații s-au îngrămădit pentru a rezolva problema diplomei. Astfel, aproximativ 50 de mii de oameni încearcă în aceste zile să-şi încheie cu brio perioada liceului. Nu mai puțin de 14.800 dintre ei provin din promoţiile anterioare. Unii dintre ei susțin examenul pentru a șasea oară. De altfel, a devenit virală filmarea cu tânărul care s-a prezentat la testare doar pentru că părinții i-au promis un super bolid de lux dacă reușește să își ia diploma.

Bacalaureat 2019 toamna. Bacalaureat
Pentru a fi declarați admiși, elevii trebuie să aibă media 6 la Bacalaureat. Sursa foto – facebook

Ce notă îți trebuie pentru diploma de absolvire

Are nevoie să îndeplinească mai mulți factori pentru a se putea plimba cu mașina visată. Lucrurile sunt clare și în acest an pentru toată lumea. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să treacă prin toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină examenele scrise şi să ia cel puțin nota 5 la fiecare, dar să aibă o medie generală de 6 cel puţin, la probele scrise

Așadar, drumul către diploma de absolvire, deși pavat cu intenții bune poate fi unul de coșmar. Fără media 6 per total, candidații vor fi nevoiți să se prezinte și la anul, de data aceasta în sesiunea din vară, alături de elevii care abia acum încep clasa a 12-a.