News

Bacalaureat 2019 toamna. Ce subiecte au picat la Geografie și cum se rezolvau

26.08.2019 | 11:45
Bacalaureat 2019 toamna Ce subiecte au picat la Geografie si cum se rezolvau

Bacalaureat 2019 toamnă continuă cu testarea la Geografie, materie considerată la alegere, dar care le-a pus probleme destul de serioase candidaților în vară. FANATIK îți spune care au fost subiectele care s-au dat acum, de îndată ce ele vor apărea pe site-ul oficial al Ministerului Educației, subiecte.edu.ro, dar îți prezintă și felul în care acestea se rezolvau. De remarcat că proba la alegere a profilului și specializării este ultima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat. VEZI SUBIECTELE ŞI REYOLVAREA LOR AICI

Bacalaureat 2019 toamna

Practic, cei care nu iau note de trecere nici în această sesiune se mai pot înscrie la examenul de Bacalaureat abia la anul. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie.

Nu se termină aici pentru că evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie. Pentru cei care susțin acest examen este bine de știut că rezultate vor fi afișate în centrele de testare şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Acestea vor fi publicate pe data de 3 septembrie (până la ora 12,00). Atenție! În aceeaşi zi, vor putea fi depuse și contestaţiile

Bacalaureat 2019 toamna. Geografie
Elevii trec azi prin emoțiile testării la geografie. sursa foto – facebook

Ce subiecte au picat la Geografie și cum se rezolvau

Patru ore vor avea la dispoziție elevii nemulțumiți pentru a solicita o reexaminare. O pot face momentul în care rezultatele sunt afișate și până la ora 16.00. Trebuie specificat că pentru sesiunea din toamnă a existat un număr destul de mare de candidați. Aproximativ 50 de mii de oameni încearcă în aceste zile să-şi obţină diploma la examenul maturităţii. Nu mai puțin de 14.800 dintre ei provin din promoţiile anterioare.

Vă reamintim că şi în proba de geografie, timpul destinat redactării lucrării scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să treacă prin toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină examenele scrise şi să ia cel puțin nota 5 la fiecare, dar să aibă o medie generală de 6 cel puţin, la probele scrise.