News

Bacalaureat 2019 toamna. Ce subiecte au picat la proba orală a limbii franceze și cum se rezolvau

02.09.2019 | 09:26
Bacalaureat 2019 toamna Ce subiecte au picat la proba orala a limbii franceze si cum se rezolvau

Sesiunea de Bacalaureat 2019 de toamnă continuă azi cu proba orală la limba franceză. Limba franceză este una dintre limbile pentru care elevii au putut opta pentru proba orală la o limbă de circulație internațională, pe lângă engleză, germană, italiană sau spaniolă. Subiectele de la limba franceză sunt diferențiate, la fel ca la orice probă orală.

Bacalaureat de toamnă la limba franceză

Cu alte cuvinte, elevii care intră în sala de examen trebuie să extragă un bilețel, una dintre variantele de examen. Subiectele se rezolvă pe loc, în fața profesorului, care îi va acorda la final elevului calificativul pe care îl merită. Cel mai bun calificativ pe care îl poate primi cel examinat este Experimentat. Vezi aici subiectele de rezolvare a probelor de la BAC și baremele de corectare.

În ce constă examenul de Bacalaureat la limba franceză? Elevii primesc un text la prima vedere pe care trebuie să îl citească pe cât de cursiv posibil, iar apoi trebuie să răspundă la anumite cerințe pe baza textului dat. Subiectul final al examenului este cel de comunicare în limba aleasă. Elevii sunt rugați să argumenteze o anumită cerință primită, să vorbească liber despre o anumită temă, fie ea una de impact social ori să povestească o experiență personală.

bacalaureat limba franceză
Rezultatele de la examenul maturității, sesiunea de toamnă, se afișează mâine. Sursa foto: digi24.ro

Mâine se afișează rezultatele de la Bacalaureatul de toamnă

În jur de 40.000 de elevi s-au înscris la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului anul acesta. Rezultatul final al BAC-ului de toamnă va fi afișat mâine, 3 septembrie 2019, până la ora 12:00. Elevii care nu reușesc să promoveze nici această sesiune a examenului maturității vor putea reveni în toamna anului viitor.

La sesiunea de vară, în jur de 89.000 de elevi au promovat Bacalaureatul, după rezolvarea contestațiilor. Rata de promovare a ajuns în urma rezolvării contestațiilor la 69%, conform datelor oficiale transmise de Ministerul Educației Naționale. Înainte de contestații, promovabilitatea a fost mai mică, și anume 63%.

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a tras un semnal de alarmă cu privire la rata de abandon școlar, care anul acesta a atins o nouă cifră uriașă. 6.000 de elevi s-au pierdut pe drum, din totalitatea celor care trebuiau să susțină examenele naționale, fapt ce i-a atras atenția senatoarei.

„Au fost 136.000 de elevi înscriși aproximativ, s-au prezentat 129.000. Deci primul semnal de alarmă e ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi? Care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen? 84 de elevi au fost scoși din examen, un număr exagerat de mare aș putea spune, pentru că știau că pedeapsa este destul de drastică, doi ani de zile nu se mai pot apropia de examenul de bacalaureat dacă au avut tentativă de fraudă”, a declarat Ecaterina Andronescu într-o emisiune de televiziune de la Antena 3.