News

Bacalaureat 2020. Ce riscă elevii care vor să copieze. Un judecător, avertisment dur

22.06.2020 | 08:27
Bacalaureat 2020 Ce risca elevii care vor sa copieze Un judecator avertisment dur
ADVERTISEMENT

Luni, 22 iunie, absolvenții de liceu susțin proba scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2020.

Examenul din această sesiune va fi unul organizat în condiții speciale, cu norme stricte de igienă și distanțare soacială.

ADVERTISEMENT

Elevii care, și în aceste condiții, ar putea încerca să trișeze și să copieze, sunt avertizați de in judecător cunoscut din România.

Bacalaureat 2020. Un judecător, avertisment dur pentru elevii care vor să copieze

Înainte de startul Bacalaureatului, judecătorul Cristi Danileț a ținut să le trimită un mesaj elevilor care susțin prima probă a examenului de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Pe pagina personală de Facebook, acesta i-a îndemnat pe tineri să nu copieze și le-a transmis să nu riște, altfel vor suporta consecințele.

”Săptămâna viitoare (n.r. luni, 22 iunie) au loc examenele de bacalaureat. Unii au învăţat, alţii nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi.

ADVERTISEMENT

Eu spun foarte clar: nu riscaţi! Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle.

Nu riscați, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020 debutează luni, cu proba la Limba română

Examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, 2020 debutează luni, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Marți se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi.

La prima sesiune a bacalaureatului din acest an s-au înscris 150.000 de candidați, dintre care 31.800 din promoțiile anterioare. Cel puțin prima sesiune din 2020 a Bacalaureatului se va desfășura în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus.

În clase sunt asigurate măsurile de protecție, iar potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), la intrarea în școală a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura, care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius.

ADVERTISEMENT