News

Subiecte Fizică Bacalaureat 2020. Ce au avut de rezolvat elevii. Update

25.06.2020 | 12:17
Subiecte Fizica Bacalaureat 2020 Ce au avut de rezolvat elevii Update
ADVERTISEMENT

Joi, 25 iunie 2020 este programată cea de-a treia și ultima probă a examenului de Bacalaureat, iar elevii care au absolvit licee cu profil real au putut opta pentru o testare la Fizică.

Elevii au fost nevoiți să se adapteze noilor reguli impuse de pandemia de coronavirus și să dea tot ce au mai bun pentru a obține o medie care să le asigure intrarea cu dreptul în mediul universitar. Dintre cei 155.500 de tineri care s-au înscris la prima sesiune din 2020, 32.000 provin din seriile precedente, așa că ambiția lor este cu atât mai mare.

ADVERTISEMENT

Cum v-ați obișnuit deja de la Evaluările Naționale, rezultatele vor fi disponibile doar în format electronic. Concret, candidații vor primi câte un cod unic ce va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media. Fără nume și prenume, pentru că părinții au refuzat prelucrarea datelor personale ale copiilor.

Ce subiecte au picat la proba de fizică

UPDATE 12.15. Acestea sunt subiectele pe care absolvenţii de clasa a XII-a le-au primit la Fizică:

Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag.1

Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag. 2
Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag. 2
Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag.3
Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag.3
Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag. 4
Subiecte Fizică Bacalaureat 2020, pag. 4

Și dacă își doresc ca subiectele să nu îi ia „pe nepregătite”, elevii mai au puțin timp la dispoziție să rezolve modele cu cerințe asemănătoare celor pe care le vor primi în ziua examenului propriu-zis. Acestea se găsesc pe edu.ro, site-ul oficial al instituției conduse de Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, la câteva ore după testarea la fizică, subiectele vor fi publicate alături de baremul de corectare în funcție de care profesorii trebuie să corecteze lucrările scrise. Astfel, fiecare dintre ei își va putea calcula punctajul și să afle ce notă a obținut.

La fel ca în cazul Evaluărilor Naționale, rezultatele vor fi disponibile doar în format electronic. Fiecare dintre candidați va primi un cod unic și doar acesta va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media, fără nume și prenume, având în vedere că părinții au refuzat prelucrarea datelor personale ale copiilor.

ADVERTISEMENT

Judecătorul Cristi Danileț le declară război elevilor care încearcă să copieze la BAC

În condiții speciale sau nu, examenul e examen, așa că profesorii supraveghetori nu au de gând să „închidă ochii” la tentativele de fraudare ale candidaților. În plus, judecătorul Cristian Danileț le recomandă absolvenților de liceu să trateze cu seriozitate aceste probe și să nu își pună în pericol viitorul din cauza unor idei nepotrivite.

Săptămâna viitoare au loc examenele de bacalaureat. Unii au învăţat, alţii nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie <suflate> răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi. Eu spun foarte clar: nu riscaţi!

ADVERTISEMENT

Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle. Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.

Subiectele din 2019 de la Fizică la Bacalaureat

O parte dintre elevi au avut de ales și proba de fizică la BAC 2020. De altfel, aceasta este ultima probă scrisă din cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat. La proba de fizică de la ultima sesiune din 2019, elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte din domeniul Mecanică, Optică sau Termodinamică.

Vezi AICI ce subiecte au avut de rezolvat absolvenții de liceu în 2019.

ADVERTISEMENT