News

Bacalaureat 2020. La ce oră trebuie să fii în sală și ce reguli trebuie respectate!

21.06.2020 | 15:26
Bacalaureat 2020 La ce ora trebuie sa fii in sala si ce reguli trebuie respectate
Bacalaureat 2021. Modele de subiecte la Limba și literatura română  Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020 începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu susțin primul examen în condiții de pandemie, iar pentru a intra în sălile de examen trebuie să treacă printr-un triaj epidemiologic similar celui de la Evaluarea Națională. 

Examenul de Limba Română din cadrul Bacalaureatului va începe la ora 09:00, dar absolvenții trebuie să fie în clase între 07:30 și cel târziu 08:30. Accesul în examen se face pe baza unui act de identitate cu o fotografie. Proba scrisă la Limba și Literatura Română durează 3 ore.

ADVERTISEMENT

Pentru rezolvarea subiectelor de BAC, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Bacalaureat 2020. La ce oră trebuie să fii în sală și ce reguli trebuie respectate!

Tiate sălile de examen au camere funcționale de supraveghere video și audio, potrivit Ministerului Educației. Candidații sunt repartizați în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

ADVERTISEMENT

Subiectele de BAC sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele tuturor examenelor naționale. În acest an nu vor fi subiectele din materia de pe semestrul al doilea al clasei a XII-a, școlile fiind închise la începutul semestrului.

Ministerul Educației vrea să respecte prevederile europene în materie de protecție a datelor personale, astfel că elevii și părinții nu vor mai putea consulta rezultatele de la Bacalaureat și Evaluarea Națională pe listele afișate la școală sau pe site-ul edu.ro.

ADVERTISEMENT

Elevii vor primi un cod cu ajutorul căruia vor să consulte rezultatele

Elevii care au susținut ultima probă a Evaluării Naționale au primit un cod unic, cu ajutorul căruia vor putea consulta rezultatele. Decizia Ministerului Educației  vine după ce mai mulți părinți nu și-au dat acordul pentru prelucrarea datelor copiilor lor.

“Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari pentru Digi24.

ADVERTISEMENT