News

Bacalaureat 2020, sesiune august. Ce subiecte au picat la Chimie

26.08.2020 | 15:00
Bacalaureat 2020 sesiune august Ce subiecte au picat la Chimie
Rezultatele examenului de bacalaureat sunt afisate fără nume. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020, sesiunea august a continuat cu proba la chimie. Vorbim despre cel de-al treilea și ultimul examen. Elevii au avut ocazia să aleagă una dintre materiile specifice profilului liceului pe care l-au urmat. Chiar dacă vor trebui să facă față unor condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii nu au de gând să se dea bătuți.

De altfel, elevii au promis că vor respecta cu sfințenie toate regulile impuse de Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății și vor face tot ce le stă în putință pentru a obține o medie cât mai bună.

ADVERTISEMENT

În sesiunea de vară au existat probleme serioase în proba de Chimie. Acum, absolvenții claselor a XII-a spun că vor să intre cu dreptul la cele mai bune facultăți și să aibă cariere de succes.

Bacalaureat 2020, sesiune august, proba de Chimie

UPDATE, 15:00. Ministerul Educației a publicat pe site-ul oficial subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la proba de chimie.

ADVERTISEMENT

Subiecte la proba de chimie anorganică de la Bacalaureat

Subiecte la proba de chimie organică de la Bacalaureat

În ceea ce privește rezultatele, pentru prima dată de la introducerea acestui sistem de examinare le vor fi comunicate doar online. Fiecare dintre candidați va primi un cod care va fi tipărit pe liste alături de notă și medie, fără nume și prenume. Decizia vine după ce părinții nu și-au dat acordul solicitat în scris pentru prelucrarea datelor personale ale copiilor.

De remarcat că foarte mulți dintre absolvenții liceelor cu profil real au ales Chimia ca disciplină pentru ultima probă a acestei sesiuni. Și dacă vor ca subiectele să nu îi ia prin surprindere, trebuie să descarce modelele cu cerințe asemănătoare celor pe care elevii vor trebui să le rezolve în ziua examenului propriu-zis

ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată, acestea au fost disponibile pentru descărcare pe edu.ro, site-ul oficial al insitituției conduse de Monica Anisie. De asemenea, la câteva ore după testare vor putea consulta baremul în funcție de care profesorii trebuie să corecteze lucrările scrise. Astfel, tinerii își vor calcula cu ușurință punctajul și vor afla ce note au obținut.

Atenție! Deși se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, profesorii supraveghetori nu au de gând să „închidă ochii” la tentativele de fraudare a examenului. În plus, judecătorul Cristian Danileț le-a transmis absolvenților de liceu încă din sesiunea de vară că trebuie să trateze cu seriozitate cele mai importante testări din viața lor și să alunge imediat orice gând necurat. Nu de alta, dar vor fi aspru pedepsiți pentru faptele lor.

ADVERTISEMENT

„Unii au învăţat, alţii nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi. Eu spun foarte clar: nu riscaţi!

Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle. Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.

Vă readucem aminte că se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

 

ADVERTISEMENT