News

Bacalaureat 2020, sesiune toamnă. Ce subiecte au picat la Biologie

26.08.2020 | 15:30
Bacalaureat 2020 sesiune toamna Ce subiecte au picat la Biologie
Simulare BAC 2021. Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susțin astăzi proba obligatorie a profilului. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Fanatik îți prezintă subiectele de la proba de Biologie din cadrul sesiunii de toamnă pentru Bacalaureat 2020. Este a treza zi de examene pentru cei tineri.

Astăzi este în program la Bacalaureatul 2020 proba la alegere a profilului și specializării. Elevii vor trebui să-și demonstreze cunoștințele și priceperea în arta unei materii alese opțional din profilul lor. Pentru mulți dintre ei este timpul pentru Biologie.

ADVERTISEMENT

La examenul de Biologie din 26 august  elevii înscriși trebuie să fie în clase între orele 7:30 și 8:30. Probele scrise la BAC 2020 durează 3 ore și încep la 9:00 dimineața.

Subiecte Biologie, sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020

UPDATE, 15:30. Ministerul Educației a publicat subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la proba de Biologie:

ADVERTISEMENT

Subiectele de la proba de Biologie – Vegetală și Animală

Absolvenții de liceu care susțin proba astăzi au avut la alegere biologie vegetală și animală (clasele IX-X) sau anatomie (clasele XI-XII).

În timpul zilei, Fanatik îți va oferi toate amănuntele legate de examenele pe care le susțin elevii. Baremul de corectare și notare, precum și subiectele extrase, vor fi publicate la ora 15:00 pe Edu.ro.

ADVERTISEMENT

Iată AICI ce au avut de rezolvat la proba de Biologie elevii la sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat 2020.

Ce reguli trebuie să respecte elevii pentru Bacalaureat 2020

Se va ține cont de reguli pentru oprirea răspândirii virusului, iar elevii vor trebui să treacă prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen. Li se va lua temperatura și vor fi obligați să poarte mască.

ADVERTISEMENT

”Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.)”, se precizează pe edu.ro.

”În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni,” se mai arată pe siteul ministerului Educației.

Care este calendarul sesiunii de toamnă a BAC 2020

”Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice,” a comunicat edu.ro.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi afișate sâmbătă, 5 septembrie. Nota minimă de trecere, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este 6.

ADVERTISEMENT