News

Bacalaureat 2020, sesiune toamnă. Ce subiecte au picat la Informatică

26.08.2020 | 15:21
Bacalaureat 2020 sesiune toamna Ce subiecte au picat la Informatica
ADVERTISEMENT

Fanatik îți prezintă subiectele de la proba de informatică din cadrul sesiunii de toamnă pentru Bacalaureat 2020. Este a treza zi de examene, după ce luni, 24 august, a avut loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română, iar marți, 25 august, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Astăzi este în program la Bacalaureatul2020 proba la alegere a profilului și specializării. Elevii vor trebui să-și expună cunoștințele și priceperea în arta unei materii alese opțional din profilul lor. Este timpul pentru cei tineri să dea testul de maturitate la Informatică.

ADVERTISEMENT

Se va ține cont de reguli pentru oprirea răspândirii virusului, iar elevii vor trebui să treacă prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen. Li se va lua temperatura și vor fi obligați să poarte mască.

Ce subiecte au picat la Informatică în sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020

UPDATE, 15:21. Ministerul Educației a publicat subiectele la proba de Informatică de la Bacalaureat:

ADVERTISEMENT

Subiectele la proba de Informatică – Limbajul C/C++

Subiectele la proba de Informatică – Limbajul Pascal

Subiectele la proba de Informatică – Limbaj C/C++ – Științe ale Naturii

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august – septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2020.

Conform datelor oficiale prezentate pe site-ul ministerului Educației ( edu.ro), din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile precedente.

ADVERTISEMENT

La proba de informatică din 26 august  elevii înscriși trebuie să fie în clase între orele 7:30 și 8:30. Probele scrise la BAC 2020 durează 3 ore și încep la 9:00 dimineața.

În timpul zilei, Fanatik îți va oferi toate detaliile legate de examenele pe care le susțin elevii. Baremul de corectare și notare, precum și subiectele extrase, vor fi publicate la ora 15:00 pe Edu.ro.

ADVERTISEMENT

Iată AICI ce au avut de rezolvat la proba de informatică elevii la sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat 2020.

Care este calendarul sesiunii de toamnă a BAC 2020

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)

”Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice,” precizează Ministerul Educației.

”Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00”, se arată pe site-ul ministerului.

Reguli pentru Bacalaureat 2020

Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. Se va completa o declarație-tip în care se menționează faptul că elevii au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este 6. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

”Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.),” informează Edu.ro

ADVERTISEMENT