News

BAC 2020, sesiunea toamnă. Rezolvare subiecte Limba și literatura română – Barem conform edu.ro

24.08.2020 | 14:59
BAC 2020 sesiunea toamna Rezolvare subiecte Limba si literatura romana  Barem conform eduro
BAC 2020, sesiunea toamnă. Rezolvare subiecte Limba și literatura română – Barem conform edu.ro. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luni, 24 august, zeci de mii de absolvenți de liceu au susținut prima probă de la bacalaureat, cea de Limba și Literatura Română, contând pentru sesiunea de toamnă a examenului maturității.

La fel ca în sesiunea anterioară, cea din iunie, baremul oficial de rezolvare a subiectelor la Limba Română va fi publicat pe edu.ro după terminarea examenului. Astfel, absolvenții clasei a XII-a care au susținut luni proba scrisă de limba și literatura română la examenul de bacalaureat pot să-și estimeze nota pe care o vor obține.

ADVERTISEMENT

Conform ministerului, corectarea lucrărilor elevilor de la bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe, pentru a preveni fraudele. Acesta anunț a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, după o ședință cu inspectorii școlari.

BAC 2020, sesiunea toamnă. Barem de rezolvare subiecte la limba Română

UPDATE, ora 15:00. Ministerul Educaţiei a făcut publice subiectele şi baremele la proba de Limba şi literatura română.

ADVERTISEMENT

Barem la proba de Limba şi literatura română, profil real

Subiecte la proba de Limba şi literatura română, profil real

Barem la proba de Limba şi literatura română, profil uman

Subiecte la proba de Limba şi literatura română, profil uman

Într-un comunicat al Ministerului Educației se arată că peste 42.700 de candidaţi s-au înscris la sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat 2020, care a început de luni, 24 august.

Conform comunicatului de presă, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provind din promoția 2019-2020. Totodatp, 17.800 de candidați sunt din promoțiile anterioare, din alți ani, anunță Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

După proba de la Limba și literatura Română, elevii vor susține marți, 25 august, proba obligatorie a profilului, în timp ce miercuri, 26 august, elevii vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Absolvenții de liceu din partea minorităților naționale vor susține pe 27 august proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Iată calendarul probelor BAC 2020. Sesiunea de toamnă.

  • 24 august: Limba și literatura română
  • 25 august: proba obligatorie a profilului
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării
  • 27 august: Limba și literatura maternă
ADVERTISEMENT

Oficialii din Educație mai informează că echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC – MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Rezultatele finale de la BAC 2020, sesiunea toamnă

Rezultatele preliminare de la BAC 2020 se vor afişa în data de 2 septembrie (până la ora 12:00). La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Contestațiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14:00-20:00, atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

ADVERTISEMENT